keskiviikko 30. marraskuuta 2011

Wikileaks avaa uuden salapostilaatikon

http://www.digitoday.fi/tietoturva/2011/11/28/wikileaks-avaa-uuden-salapostilaatikon/201117793/66
Wikileaks-palvelun perustaja Julian Assange ja Wikileaks-tiimi on luonut alusta pitäen uuden vihjeiden ja materiaalin vastaanottopalvelun. Assangen mukaan vanha järjestelmä ei ollut enää luotettava.
...
Puhuessaan uuden nettipalvelun avaamisesta Assange sanoi, että Wikileaks ei ole joutunut kärsimään ainoastaan varainsiirtosaarrosta vaan organisaation koko rakennetta vastaan on hyökätty,Financial Times uutisoi.
Ovet paukkuen organisaatiosta kesällä 2010 lähtenyt Daniel Domscheit-Berg on syyttänyt Assangea siitä, että hän suhtautui paljastusten turvallisuuteen välinpitämättömästi.
Assange kiisti Domscheit-Bergin väitteet, mutta on luonut uuden postilaatikkojärjestelmän. Hänen mukaansa järjestelmä ei ole pelkkä julkinen liittymä, vaan siihen kuuluu useita mekanismeja, joilla torjutaan internetiin kohdistuvia hyökkäyksiä. Assange sanoi, että tiedusteluorganisaatiot ja rikollisorganisaatiot ovat kehittäneet uusia hyökkäysmenetelmiä viime vuosina.
Assangen mukaan enää ei voi luottaa verkkopohjaiseen salausjärjestelmään. Hän myös varoitti, että sertifikaattijärjestelmän uudet riskit voivat uhata myös henkilökohtaisia pankkitilejä.
Assange höpöttää samoja itkuja kuin eliitti eli netissä ei ole enään turvallista jne..

Tuo varoitus oli kyllä mielenkiintoinen, nähdäänköhän kohta isompi väärän lipun nettihyökkäys joka suunnataan pankkitilejä tai pankkeja kohtaan?

Kts. myös: http://yksikolmeseiska.blogspot.com/search/label/wikileaks

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti