sunnuntai 27. marraskuuta 2011

Suostuuko Suomi velkasuon kantojuhdaksi?

Euroopan unionin komissio taivuttelee euromaita entistä päättäväisemmin liittovaltioksi yhteisine taloudenpitoineen – kriisin varjolla. Ensin komissio tasaisi toinen toistaan velkaisempien valtioiden velkoja. Pian olisi tasattava myös verotuloja. Suomelle kertyisi rutkasti uutta velkaa ja maksettavaa. Niinpä lienee korkea aika kysyä, suostuuko Suomi velkaunioniin maksajaksi? Komissio tätä tuskin kysyy.
Jatka lukemista:  http://www.taloussanomat.fi/jan-hurri/2011/11/27/suostuuko-suomi-velkasuon-kantojuhdaksi/201117709/170

Euroopan vertikaalinen integraatio - jäähyväiset demokratialle
http://riikkasoyring.puheenvuoro.uusisuomi.fi/89658-euroopan-vertikaalinen-integraatio-jaahyvaiset-demokratialle
Vertikaalinen integraatio on investointitermi, ja merkitsee sitä, että mahdollisimman paljon tai kaikki tuotantoketjun osat ovat saman tahon omistuksessa tai kontrollissa esimerkiksi osakeomistusten kautta.
Vertikaalinen integraatio sopii hyvin kuvaamaan prosessia, joka Euroopassa on meneillään. Valtaa ollaan siirtämässä komission aloitteesta kaiken demokraattisen kontrollin ulottumattomiin.
Taloudellisen yhteistyön tiivistämisen nimikkeen alla integroidaan Euroopan ennen itsenäisiä kansallisvaltioita vertikaalisesti saman omistajan vallan alle. Tämä omistaja ei ole kansat, demokraattinen järjestelmä tai edes Euroopan Unionin jäsenmaat.
Uusi omistaja on korporaatioiden, poliittisen ja taloudellisen eliitin muodostama harvainvallan klikki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti