tiistai 22. marraskuuta 2011

Pysäyttävä raportti: Pomojen ansiot jopa +5000 %

Brittiraportti vaatii yritysjohtajien ”stratosfäärisesti” kasvaneiden ansioiden pikaista suitsimista. Tutkimusryhmän mukaan johtajien monimutkaiset palkkiojärjestelmät, joiden tarkoitus on edistää yrityksen kasvua, kääntyvät sekä yritystä itseään että koko yhteiskuntaa vastaan.
Palkkioiden kasvun takia epätasa-arvo lähestyy Britanniassa jo viktoriaanisen aikakauden luokkayhteiskuntaa, toteaa vasemmistorahoitteinen, mutta esimerkiksi talouslehti Financial Timesin vakavasti ottama tutkimusryhmä The High Pay Commission. Myös The Guardian arvioi, että raportti voi lisätä hallituksen intoa suitsia palkkioita.
Raportin luvut osoittavat hätkähdyttävän kehityksen viimeisen 30 vuoden aikana. Esimerkiksi Barclays-pankkiryhmän pääjohtajan ansiot ovat nousseet lähes 5000 prosenttia vuodesta 1979. Samana aikana esimerkiksi poliisien keskivertoansiot ovat noin nelinkertaistuneet eli kasvaneet noin 300 prosentilla.
–Vuonna 1980 huippujohtajat tienasivat hyvin, mutta he eivät olleet eristäytyneet näin kauas muusta yhteiskunnasta, raportissa todetaan.
Barclays on ääriesimerkki, mutta ei ainoa laatuaan. Sen ja muun muassa öljy-yhtiö BP:n sekä ilmailualan BAE Systemsin tuhansien prosenttien nousut kertovat yleisestä trendistä.
Jatka lukemista: http://www.uusisuomi.fi/raha/118001-pysayttava-raportti-pomojen-ansiot-jopa-5000

Kts. myös:
http://yksikolmeseiska.blogspot.com/2011/08/study-shows-powerful-corporations.html
http://www.taloussanomat.fi/politiikka/2011/11/08/asiantuntijat-paljastivat-147-yritysta-hallitsee-maailmaa/201116420/12

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti