keskiviikko 16. marraskuuta 2011

Uusi tietomurto Suomessa: 12 000 tunnusta ja salasanaa verkkoon

http://www.hs.fi/kotimaa/Uusi+tietovuoto+Suomessa+12000+tunnusta+ja+salasanaa+verkkoon/a1305549481205
Verkossa on julkaistu 12 000 suomalaisen käyttäjätunnukset ja salasanat. Kyseessä on uusi tietomurto.
Nimetön käyttäjä ilmoittaa hankkineensa 12 000 käyttäjätunnusta, salasanaa ja sähköpostiosoitetta automyyntiin keskittyneeltä Netcar.fi -sivustolta.
Helsingin Sanomat soitti kahdelle listalla olevalle, satunnaisesti valitulle henkilölle. Molemmat vahvistivat, että listalla olevat käyttäjätunnukset ja salasanat ovat aitoja. Molemmat ovat myös käyttäneet Netcar-palvelua myydessään autoa.
Netcar.fi -sivuston ylläpitäjät eivät ole kuulleet tietomurrosta. He eivät pystyneet vahvistamaan tai kiistämään Helsingin Sanomien tietoja.
Tietomurron tekijä ilmoittaa, että hänellä ei ole yhteyksiä Anonymous-ryhmään, joka on ilmoittautunut viimeaikaisten tietomurtojen tekijäksi.
"Tätä on pelätty", sanoo viestintäviraston Cert-FI -tietoturvayksikön päällikkö Erka Koivunen.
Koivusen mukaan nyt on riskinä, että vuodot houkuttelevat kotikäyttäjiä kokeilemaan salasanoja ja myös murtautumaan uusiin palveluihin. Molemmat ovat laitonta toimintaa.
Cert-FI selvittää parhaillaan tätä uusinta tietomurtoa. Viestintävirasto kehoittaa kaikkia vaihtamaan salasanansa, jos epäilee omien tietojen vuotaneen julkisuuteen.
Kts. myös:
http://yksikolmeseiska.blogspot.com/2011/11/suomen-tietomurto-false-flag.html
http://yksikolmeseiska.blogspot.com/2011/11/viestintaministeri-pakkokeino-ja.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti