lauantai 19. marraskuuta 2011

Syyrian aikaraja umpeutuu tänään

http://yle.fi/uutiset/teemat/kansannousut/2011/11/syyrian_aikaraja_umpeutuu_tanaan_3040179.html
Tänään lauantaina selviää, asettaako Arabiliitto talouspakotteita Syyrialle. Arabiliitto on sanonut asettavansa pakotteet, jos Syyria ei lopeta lauantaihin mennessä verenvuodatusta ja päästä maahan järjestön tarkkailijoita.
Syyrian väkivaltaisuuksissa on kuollut YK:n mukaan ainakin 3 500 ihmistä sen jälkeen, kun oppositio aloitti maaliskuussa mielenosoitukset demokratian puolesta. Arabiliitto on jäädyttänyt Syyrian jäsenyyden, kunnes maa lopettaa verenvuodatuksen. Aktivistilähteiden mukaan turvallisuusjoukot ovat tappaneet 11 ihmistä eilen perjantairukousten jälkeen.
Arabiliitto haluaa myös lähettää Syyriaan 500 ihmisoikeusryhmien ja median edustajaa sekä sotilastarkkailijaa valvomaan tilannetta ja auttamaan rauhansuunnitelman toteuttamisessa. Kolme päivää sitten liitto uhkasi Syyriaa talouspakotteilla, jos Syyria ei noudata sille asetettuja vaatimuksia.
Perjantaina yleisradioyhtiö BBC ja uutistoimisto AP saivat syyrialaislähteistä tiedon, jonka mukaan Syyria olisi ainakin periaatteessa suostunut tarkkailijoiden tuloon. Sittemmin Syyrian ulkoministerin kerrottiin kuitenkin lähettäneen Arabiliiton johtajalle Nabil al-Arabille kirjeen, jossa vaaditaan muutoksia liiton ehdotuksiin. Arabiliitto ei paljastanut, mitä muutoksia Syyria haluaa.
Britannian ulkoministeri William Haguen kerrotaan tapaavan Syyrian kapinallisia Lontoossa ensi maanantaina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti