perjantai 25. marraskuuta 2011

Mehiläisen salainen viesti julki: Näin rahat viedään Suomesta

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/118126-mehilaisen-salainen-viesti-julki-nain-rahat-viedaan-suomesta
Lääkäripalveluja tarjoava Mehiläinen rauhoittelee sisäisin viestein henkilökuntaansa kohun keskellä. Ulkomaalaisomisteinen yhtiö selittelee, kuinka yleistä on minimoida Suomeen maksettavat verot konserniavustuksin.
Asian tuo julki Uuden Suomen kustantaja Niklas Herlin Puheenvuoro-blogissaan.
Keskisuomalainen paljasti hiljattain, että Mehiläinen maksaa lähes 40 miljoonan euron voitostaan Suomeen veroa vaivaiset 360 000 euroa.  Voitot ja niistä maksettavat verot siirretään ulkomaille, ”lakien mukaisesti”, kuten yhtiössä työntekijöille selitetään.
- Mehiläisen ja muiden konserniyhtiöiden maksamat ja saamat konserniavustukset ovat lakien mukainen ja yleisesti käytetty osa konsernien verotusta. Näin toimitaan yleisesti konserneissa.Mehiläisen ja muiden konserniyhtiöiden maksamat ja saamat konserniavustukset ovat lakien mukainen ja yleisesti käytetty osa konsernien verotusta. Näin toimitaan yleisesti konserneissa, yhtiön sisäisessä viestissä kerrotaan työntekijöille.
Mehiläinen on osa kansainvälistä Ambea-konsernia. Keskisuomalaisen mukaan myöskään esimerkiksi Googlen tai Facebookin kaltaiset yritykset eivät Suomeen juuri veroja maksa vaan siirtävät ne vinhasti verottajan ulottumattomiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti