lauantai 5. marraskuuta 2011

Huumekartelli vapautti nettiaktivistin – verilöyly uhkaa silti

http://www.tietokone.fi/tietokone/uutiset/huumekartelli_vapautti_nettiaktivistin_veriloyly_uhkaa_silti
Meksikolainen huumekartelli Zetas on vapauttanut aktivistiryhmä Anonymousin jäsenen. Anonymousin puhemiehenä toisinaan toimiva henkilö aikoo kuitenkin jatkaa taistelua ja julkaista huumejengin jäsenten tietoja. Asiantuntijat ovat varoittaneet, että seuraukset voivat olla hirvittäviä.
Anonymousin edustajana usein toiminut Barrett Brown on julkaissut netissä tiedon, että Zetas-kartellin viime kuussa kidnappaama aktivisti on vapautettu. Brownin mukaan näyttää kuitenkin siltä, että kartellin jäsenet eivät tienneet hänen olevan kyseinen Anonymousin jäsen.
Brownin mielestä Zetas ei ole näin ollen täyttänyt Anonymousin esittämiä ehtoja. Anonymous vaati aiemmin, että aktivisti on vapautettava. Muussa tapauksessa netissä julkaistaan Anonymousin keräämiä tietoja ja valokuvia Zetasin jäsenistä.
Brown aikoo jatkaa operaatiota. Hän käy useiden henkilöiden kanssa läpi aineistoa, jossa on tietoja Zetasin jäsenistä. Kun tiedoista ollaan riittävän varmoja, niitä aiotaan julkaista netissä.

Hirvittäviä seurauksia pelätään

Asiantuntijat ovat aiemmin varoittaneet, että jos tietoja julkaistaan, seurauksena on todennäköisesti murhien aalto (Räjähdysherkkä tilanne: Anonymous uhkaa huumekartellia). Kilpailevat huumejengit saattavat tappaa Zetasin jäseniä, pitävätpä tiedot paikkansa tai eivät. Zetas saattaa puolestaan kostaa Anonymousin aktivisteille.
Brown toteaa, että hänen toimintaansa on haukuttu typeräksi sekä Anonymousin sisä- että ulkopuolella. Hän ei aio kuitenkaan antaa uhkan estää rikollisjengin tietojen paljastamista.
Kts. myös: http://yksikolmeseiska.blogspot.com/2011/10/how-anonymous-is-threatening-mexican.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti