lauantai 5. marraskuuta 2011

Väyrynen: Maailma tarvitsee maailmanvaluutan

http://www.hs.fi/politiikka/V%C3%A4yrynen+Maailma+tarvitsee+maailmanvaluutan/a1305548769199
Keskustan presidenttiehdokas Paavo Väyrynen ehdotti vihreiden puolueristeilyllä lauantaina, että maailma saattaa kohta tarvita maailmanvaluutan.
"Me olemme menossa kohti tilannetta, jossa pitää olla maailmanvaluutta. Finanssijärjestelmä tarvitsee sellaisen", Väyrynen sanoi.
Väyrysen mukaan uusi koko maailman yhteisvaluutta pitäisi tehdä kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n ja maailmanpankin johdolla.
"Se pitäisi tehdä Bretton-Woods-hengessä", Väyrynen sanoi Helsingin Sanomille. Kyseisessä paikassa suunniteltiin aikoinaan kultaan pohjautuva yhteisvaluuttajärjestelmä maailmaan.
Väyrysen mielestä dollari on eräänlainen maailmanvaluutta, mutta se ei vaikeuksineen riitä hillitsemään valuuttojen heilahtelua.
Pekka Haaviston ehdotuksen siitä, että Suomi liittoutuisi Saksan ja sen naapurimaiden kanssa yhteisen euron jäseneksi, Väyrynen tuomitsi täysin.
Hänen mielestään oikea ratkaisu olisi se, että Suomella olisi oma markka, joka toimisi yhteisessä valuuttajärjestelmässä muiden pohjoismaiden kanssa. Näin kaikilla Pohjoismailla olisi omat valuuttansa niin kuin muilla Suomea lukuun ottamatta on nytkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti