tiistai 29. marraskuuta 2011

Taas uusi jättisalasanavuoto: 70 000 Helistin.fi:n käyttäjätunnusta ja salasanaa vuoti verkkoon

http://www.mikropc.net/kaikki_uutiset/taas+uusi+jattisalasanavuoto+70+000+helistinfin+kayttajatunnusta+ja+salasanaa+vuoti+verkkoon/a729750
Suomalaiseen Helistin.fi-verkkopalveluun on murtauduttu. Palvelun yli 70 000 käyttäjän tunnukset, sähköpostiosoitteet ja salasanat ovat vuotaneet verkkoon tekstitiedostona, jota jaetaan tiedostonjakopalvelussa.
Käyttäjien tiedot ovat tiedostossa selväkielisessä muodossa. Vuodetulla listalla on yhteensä 73 178 tunnusta.
Samat käyttäjätunnukset käyvät myös lukuisiin muihin Terve Median palveluihin, kuten poliklinikka.fi, huoltamo.com, kimallus.fi, pudottajat.fi, terkkari.fi, verkkoklinikka.fi ja terverekry.fi. Lisäksi Terve Median palveluihin kuuluu mustapippuri.fi sekä laakariportaali.fi. Pelkästään Lääkäriportaalilla on yli 15 000 käyttäjää eli 86 prosenttia suomalaisista lääkäreistä
Vuodetun tekstitiedoston yhteyteen ei ole kirjoitettu mitään muuta viestiä kuin se, että tunnukset ja salasanat ovat peräisin lapsiperheille tarkoitetulta Helistin.fi-verkkopalvelusta. Helistin on lapsiperheiden vanhemmille tarkoitettu verkkopalvelu. Tätä kirjoitettaessa palvelu ei ole toiminnassa.
Kaikkien niiden Helistin.fi:n käyttäjien, jotka ovat käyttäneet samaa salasanaa myös muualla, kannattaa vaihtaa nämä salasanat.
Tekijästä ei ole vielä tietoa, mutta Suomen Anonymouksena Twitterissä esiintyvä taho on ilmoittanut, ettei se ole tietovuodon takana.
Kyseessä on jo neljäs suuri tietovuoto tässä kuussa. Lauantaina 5. marraskuuta nettiin vuoti 16 000 suomalaisen henkilötunnus, puhelinnumero, osoite ja sähköpostiosoite. Seuraavana viikonloppuna nettiin vuodettiin 500 000 suomalaisen sähköpostiosoitteet sekä yli 14 000 salasanaa. Keskiviikkona 16. marraskuuta taas Netcar.fi-verkkopalvelun 12 053 käyttäjän tunnukset ja salasanat vuotivat verkkoon.
Päivitys 9:15. Lukijapalautteen mukaan vaikuttaa siltä, että tietoja on saatu muistakin palveluista kuin Helistimestä. Kommentoija kertoo, että hänen tunnuksensa verkkoklinikka.fi:hin on vuotaneella listalla. Hänen arvionsa mukaan vuoto voi koskea kaikkia Terve Median palveluita.
Päivitys 9:32: Lisätty kappale siitä, että samat käyttäjätunnukset käyvät myös lukuisiin muihin palveluihin.
Huippulistalle päässyt Hyppönen: Stuxnetin selvittäminen uran mutkikkain tapaus
http://www.iltasanomat.fi/digi/huippulistalle-paassyt-hypponen-stuxnetin-selvittaminen-uran-mutkikkain-tapaus/art-1288431495655.html

Kts. myös: 
http://yksikolmeseiska.blogspot.com/2011/09/hypponen-globaalia-lainvalvontaa.html
http://yksikolmeseiska.blogspot.com/2011/11/suomen-tietomurto-false-flag.html
http://yksikolmeseiska.blogspot.com/2011/11/uusi-tietomurto-suomessa-12-000.html
http://yksikolmeseiska.blogspot.com/2011/11/viestintaministeri-pakkokeino-ja.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti