keskiviikko 16. marraskuuta 2011

Suurlähetystöjä pommitetaan Syyriassa munilla ja kivillä

http://yle.fi/uutiset/teemat/kansannousut/2011/11/suurlahetystoja_pommitetaan_syyriassa_munilla_ja_kivilla_3033259.html
Presidentti Bashar al-Assadin tukijat ovat jatkaneet hyökkäyksiään ulkomaisia suurlähetystöjä vastaan Syyriassa. Yhdistyneiden arabiemiirikuntien suurlähetystöä heiteltiin keskiviikkona kivillä ja roskilla. Marokon suurlähetystö sai päälleen muna- ja kivisateen. Ranska on tilanteen kiristymisen vuoksi määrännyt oman lähettiläänsä palaamaan kotiin.
Syyrian ulkoministeri Walid al-Moualem pyysi maanantaina anteeksi suurlähetystöihin kohdistuneita hyökkäyksiä, mutta siitä huolimatta hyökkäykset ovat jatkuneet.
Keskiviikkona al-Assadin tukijoiden raivo on kohdistunut ainakin Marokon ja Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lähetystörakennuksiin. Arabiemiirikuntien lähetystön muuriin maalatuissa graffiteissa sitä syytetään muun muassa Israelin agentiksi. Marokon suurlähetystössä mielenosoittajat repivät lipun tangosta.
Hyökkäykset ulkomaiden lähetystöjä vastaan alkoi sen jälkeen, kun Arabiliitto oli päättänyt erottaa Syyrian toistaiseksi järjestöstä mielenosoittajien väkivaltaisen kohtelun vuoksi. Päätös astui voimaan keskiviikkona, jolloin arabimaiden ulkoministerit kokoontuivat Marokon pääkaupungissa Rabatissa.
Syyrian tilanteen kiristymisen vuoksi Ranska on kutsunut suurlähettiläänsä takaisin kotimaahan. Presidentti al-Assadin tukijat ovat hyökänneet myös Ranskan konsulaatteja vastaan.
Keväällä alkaneessa Syyrian kansannousussa on kuollut YK:n mukaan ainakin 3 500 ihmistä.
Wahhabis, Israel Fund Al-Qaeda Rebels in Syria: Dr. Webster Tarpley Reports 1/2


Wahhabis, Israel Fund Al-Qaeda Rebels in Syria: Dr. Webster Tarpley Reports 2/2

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti