keskiviikko 30. marraskuuta 2011

Van Rompuy: "Eurokriisin voittaminen vaatii itsenäisyyden uhraamista"

http://www.taloussanomat.fi/kansantalous/2011/11/30/eurokriisin-voittaminen-vaatii-itsenaisyyden-uhraamista/201118050/12
EU-presidentti Herman Van Rompuyn mukaan yhteisten velkakirjojen luominen on yksi asia, joka on esillä ensi viikon lopulla pidettävässä EU-huippukokouksessa.
Euroalueen johtajat pohtivat myös mahdollisuutta kiristää budjettivajeita koskevia sääntöjä ja liittää näihin automaattisia sanktioita, Van Rompuy sanoi EU:n satelliittitelevisiolähetyksessä.
Hänen mukaansa nyt tarvitaan ”lyhyen ajan toimia ja pitkän ajan uudistuksia”. Kaikkien maiden on luovuttava osasta itsenäisyydestään todellisen rahaliiton muodostamiseksi.
– Siitä riippumatta tuleeko sopimukseen muutoksia vai ei, sisältävät molemmat vaihtoehdot itsenäisyyden uhraamista, Van Rompuy sanoi.
Euroalueen valtiovarainministerit pääsivät yöllä Brysselissä sopuun Euroopan rahoitusvakausvälineen (ERVV) vahvistamisesta. Ministerit sopivat myös, että Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n roolia velkakriisin hoitamisessa kasvatetaan.
Kts. myös:  http://yksikolmeseiska.blogspot.com/2011/11/euromaiden-valtiovarainministereiden.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti