tiistai 29. marraskuuta 2011

Kiinalaishakkerit kaappasivat kaksi Nasan satelliittia

http://www.mikropc.net/kaikki_uutiset/kiinalaishakkerit+kaappasivat+kaksi+nasan+satelliittia/a725711
Kiinalaishakkerit ovat onnistuneet kaappaamaan kaksi Nasan satelliittia ja hallinneet niitä yli 11 minuuttia, kirjoittaa uutispalvelu IT World.
Kyseiset kaappaukset tapahtuivat vuosina 2007 ja 2008. Jälkimmäisessä hyökkäyksessä hakkerit saivat haltuunsa Nasan Terra Eos -kaukokartoitusjärjestelmän satelliitin kaksi kertaa vuoden aikana. Ensimmäisellä kerralla hakkerit kaappasivat satelliitin kahdeksi minuutiksi kesäkuussa, ja lokakuussa hakkerit saivat satelliitin haltuunsa yhdeksäksi minuutiksi.
Hakkerit eivät kuitenkaan tehneet satelliitin järjestelmillä mitään, vaikka ne olivat kokonaan heidän käytössään.
Kaappaukset paljastuivat vasta nyt julkistetusta raportista, jonka Nasa on antanut Yhdysvaltojen Kiinaa koskevalle turvallisuuskomissiolle Uscc:lle. Raportti löytyy Uscc:n verkkosivuilta. Tarkat tiedot kaappauksista löytyvät raportin sivulta 216.
Hyökkääjien henkilöllisyydet eivät ole paljastuneet, mutta Nasa kirjoittaa raportissaan, että se epäilee hakkereiden olevan kiinalaisia.
Raportti osoittaa myös, että satelliittien heikkoina lenkkeinä pidetään Yhdysvaltojen ulkopuolella olevia maa-asemia. Syy tähän on se, että kyseiset asemat käyttävät tietojen käyttöön ja viestimiseen internetiä, eivätkä esimerkiksi suljettua linkkiä. Asemien tarkoista tietoliikenneyhteyksien salauksista tai turvatarkastuksista ei ole kuitenkaan kerrottu lisää tietoa, joten niiden turvallisuutta on vaikea arvioida.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti