keskiviikko 16. marraskuuta 2011

USA väläyttää aseiskua verkkovoroja vastaan

http://www.digitoday.fi/yhteiskunta/2011/11/16/usa-valayttaa-aseiskua-verkkovoroja-vastaan/201117021/66
Yhdysvallat ei sulje pois aseellista vastaiskua kyberiskuihin, Pentagonin tuore raportti vahvistaa Reutersin mukaan.
Yhdysvallat lausui julki vaihtoehtonsa tilanteessa, missä maa joutuu kyberhyökkäyksen kohteeksi.
– Silloin kun se on perusteltua, vastaamme vihamielisiin hyökkäyksiin kyberavaruudessa samoin kuin mihin tahansa muuhun uhkaan maatamme vastaan, ulkoministeriö Pentagonin kongressille antama raportti kertoo Reutersin mukaan.
Yhdysvallat varaa oikeuden käyttää kaikkia tarpeellisia keinoja, kuten diplomatiaa, taloudellisia pakotteita ja viime kädessä sotilaita, puolustautuakseen.
Ajatus ei ole uusi. Puolustusliitto Naton raportissa viime vuodelta puhuttiin jo mahdollisuudesta käyttää asevoimia jäsenmaan kärsimän verkkohyökkäyksen jälkeen.

Hyökkääjät usein
tuntemattomia

Oikeiden aseiden käyttäminen vastauksena kyberiskuun voi kuulostaa rankalta. Pelkona kuitenkin on, että verkkohyökkäyksillä saadaan aikaan vakavaa fyysistä tuhoa. Tehdaslaitteita tuhonnut Stuxnet-virus antoi esimakua siitä, mikä voi olla mahdollista.
Verkkohyökkäyksiin syyllistyneiden selvittäminen on toisaalta usein vaikeaa. Siksi nopeat sotatoimet lamauttavankin verkkoiskun jälkeen pitäisi harkita tarkoin.
Raportin mukaan Pentagon tukee kehitystyötä, minkä avulla hyökkäysten fyysinen alkulähde voitaisiin jäljittää. Hyökkääjien todennäköistä henkilöllisyyttä pyritään selvittämään myös käytökseen perustuvien algoritmien avulla.
Kyberaseet
valmiina

Yhdysvaltalainen ex-kenraali vaati hiljattain maataan esittelemään kyberaseitaan, jotta hyökkääjät tietävät tekojensa riskit.
Washington Post -lehden mukaan uudessa raportissa sanotaan suoraan, että Pentagonilla on valmius hyökkäysoperaatioihin kyberavaruudessa kansakunnan, liittolaisten ja Yhdysvaltain etujen puolustamiseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti