perjantai 2. syyskuuta 2011

Wikileaks syyttää Guardiania lähteiden vuotamisesta

http://www.itviikko.fi/uutiset/2011/09/02/wikileaks-syyttaa-guardiania-lahteiden-vuotamisesta/201112350/7
Paljastussivusto Wikileaks aloitti oikeustoimet suurta brittilehteä Guardiania vastaan. Taustalla on vuoto, jonka seurauksena sadat tuhannet diplomaattisähkeet ilmestyivät internetissä sensuroimattomina. Sähkeissä on mukana ilmiantajien nimet, mikä voi asettaa heidät hengenvaaraan.
Sähkeet sisältänyt tiedosto on suojattu salasanalla, joka Wikileaksin mukaan ilmestyi Guardianin kirjassa WikiLeaks: Inside Julian Assange's War on Secrecy.
– Guardianin toimittaja on vastuuttomasti julkaissut huippusalaiset Wikileaksin salasanat satoihin tuhansiin sensuroimattomiin ja julkaisemattomiin Yhdysvaltain diplomaattisiin sähkeisiin, Wikileaks sanoo tiedotteessaan.
Vuotosivusto on aloittanut oikeustoimet lehteä ja erästä saksalaista henkilöä vastaan. Wikileaksin mukaan henkilö levitti salasanoja omaa etua tavoitellakseen.
Guardian ei pidä itseään syyllisenä ilmiantajien paljastumisessa.
– On hölynpölyä väittää, että Guardianin kirja olisi vaarantanut turvallisuuden millään tavalla. Kirjamme julkaistiin helmikuussa. Se sisälsi salasanan, mutta ei tietoja tiedostojen sijainnista. Meille myös kerrottiin, että kyseessä on tilapäinen salasana, joka raukeaisi tuntien sisällä, lehti vastaa.
– Se oli merkityksetön tiedonpalanen kaikille paitsi henkilölle tai henkilöille, jotka loivat tietokannan, Guardian katsoo.
Kts. myös:
http://yksikolmeseiska.blogspot.com/2011/09/sensuroimaton-wikileaks-vuoto-voi.html
http://yksikolmeseiska.blogspot.com/2011/09/assange-held-back-wikileaks-about-us.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti