maanantai 19. syyskuuta 2011

Breivikin puhetta ei kommentoitu

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2011091914416230_ul.shtml
Breivikin asianajaja Geir Lippestad sanoi NRK:lle jo ennen istuntoa, että Anders Behring Breivik oli valmistellut tilaisuuteen puheen.
Tuomarin Anne Margrethe Lundin mukaan Breivikillä oli jotain kerrottavaa oikeuden edessä, ja hänelle oli suotu mahdollisuus sanoa asiansa.
Puheen aloittanut Breivik oli kuitenkin keskeytetty useaan otteeseen, koska puheen sisältö ei tuomarin mielestä liittynyt kuulemistilaisuuteen.
Tuomari myös sanoi, ettei Breivikin sanomisella ollut mitään tekemistä oikeuden päätöksen kanssa, koska miehen syyllisyydestä oli jo saatu vahva näyttö.
Puheen sisältöä tuomari ei kommentoinut mitenkään.
Maanantaina Oslossa pidetyssä vangitsemisoikeudenkäynnissä päätettiin, että Breivik pidetään jatkossakin eristyksissä.
Vangittuna pysyvä Breivik kuvaili eristystä kidutukseksi
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2011091914415722_ul.shtml
Oikeus päätti, että Breivik pidetään vangittuna kahden kuukauden ajan, joiden aikana hänet pidetään täydessä eristyksessä 17. lokakuuta saakka. Breivikin eristyksissä pitämisestä tehdään päätös jatkossa neljän viikon välein.
Breivik ei saa jatkossakaan tavata vierailijoita tai käydä kirjeenvaihtoa.
Oikeus perusteli Breivikin eristämistä sillä, että mies voisi muiden vankien kanssa kommunikoidessaan vahingoittaa poliisin tutkimuksia ja manipuloida todistajia. Lisäksi oikeus totesi, että Breivik voisi ilman eristystä kyetä hävittämään todisteita.
Oikeus halusi myös varmistaa sen, ettei Breivik saa välitettyä näkemyksiään sellin ulkopuolelle, jossa häntä haluaisivat kuulla mahdolliset avustajat tai muut yhteistyötahot.
Kammottava tallenne: Breivik valvontakameran kuvissahttp://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/kammottava-tallenne-breivik-valvontakameran-kuvissa/art-1288415172368.html

Breivik demand to be tried by military tribunalhttp://translate.googleusercontent.com/translate_c?hl=fi&ie=UTF8&prev=_t&rurl=translate.google.fi&sl=auto&tl=en&twu=1&u=http://www.vg.no/nyheter/innenriks/oslobomben/artikkel.php%3Fartid%3D10038606&usg=ALkJrhg8ICB6E73JhWB_8wF2LGj2dMUHxw
Politiet mener de fortsatt ikke kan være helt sikre på at Breivik var alene om terrorangrepet 22.
Gäännös:
Police believe they still can not be absolutely certain that Breivik was alone in the attack 22 July.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti