maanantai 26. syyskuuta 2011

Koston päivä lässähti verkossa

http://www.itviikko.fi/uutiset/2011/09/25/koston-paiva-lassahti-verkossa/201113635/7
Anonymousin uhkaamat verkkohyökkäykset näyttävät jääneen toteutumatta lauantaina Yhdysvalloissa.
Haktivistiryhmä Anonymous oli erittäin hiljainen lauantaina, vaikka päivä oli omistettu protesteille muun muassa Wall Streetin pankkeja ja New Yorkin poliisivoimia vastaan.
Ryhmän nimissä julkaistu lehdistötiedote ennakoi katuprotesteja useissa kaupungeissa Yhdysvalloissa ja myös verkkohyökkäyksiä ainakin pankkeja ja poliisia vastaan. Todellisista teoista on kuitenkin vaikea löytää näyttöä.
Uutiset lauantain hyökkäyksistä huutavat olemattomuuttaan. Lisäksi Anonymousin Twitter-kanava, jonka piti päivittyä lauantaina tapahtumien myötä, on jämähtänyt torstaille. Sen jälkeen ei ole ilmestynyt uusia viestejä.
New Yorkissa kyllä protestoitiin, kuten monena päivänä aikaisemminkin. Asialla ei kuitenkaan ollut Anonymous, vaan Yhdysvaltain korruptiota vastustava Occupy Wall St, jonka jäseniä pidätettiin väitetysti kovin ottein lauantaina.
Jenkkimedia joutui taas uhriksi Twitterissä
http://www.itviikko.fi/uutiset/2011/09/26/jenkkimedia-joutui-taas-uhriksi-twitterissa/201113666/7
USA Today lankesi uusimpana uhrina Script Kiddies -nimisen ryhmän syliin Twitterissä.

Suuri yhdysvaltalainen lehti USA Today menetti Twitter-tilinsä kaappaajien hallintaan maanantain puolella Suomen aikaa.
Sama ryhmä kaappasi aikaisemmin muun muassa Fox Newsin ja lääkeyhtiö Pfizerin tilit mikroblogipalvelussa. Yhdysvaltain terrori-iskujen muistopäivän alla ryhmä valtasi NBC Newsin tilin ja julkaisi vääriä viestejä uusista hyökkäyksistä New Yorkissa.
USA Todayn tapauksesta kertoo muun muassa Search Engine Journal. Tällä kertaa hyökkääjät eivät ilmeisesti julkaisseet vääriä uutisia, vaan tyytyivät mainostamaan itseään ja kyselemään yleisöltä seuraavaa kohdettaan.
Lehti sai tilinsä suhteellisen nopeasti takaisin hallintaansa. On olemassa viitteitä, että tili kaapattiin taas haittaohjelmalla, joka tallensi Twitter-tunnukset näppäinten painalluksista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti