keskiviikko 14. syyskuuta 2011

Komissio aikoo esittää eurobondeja

http://www.iltalehti.fi/talous/2011091414383361_ta.shtml
EU:n komissio aikoo lähiaikoina esittää vaihtoehtoja eurobondien luomiseksi, sanoo komission puheenjohtaja Jose Manuel Barroso.
- Jotkin näistä toimista voidaan panna toimeen nykyisen perussopimuksen puitteissa, toiset vaativat sopimusten muutoksia, Barroso sanoi EU-parlamentissa Strasbourgissa.
Eurobondit olisivat euroalueen yhteisiä joukkovelkakirjoja, jotka euromaat takaavat yhdessä. Muun muassa Saksa ja Suomi ovat vastustaneet niitä, koska ne nostaisivat hyvän luottoluokituksen omaavien maiden lainakustannuksia.
Barroson mukaan velkakriisin ratkaisemiseksi tarvitaan syvempää eurooppalaista integraatiota. Eurobondit eivät tuo nopeaa ratkaisua, mutta kierteen katkaiseminen vaatii toimia.
Barroson mukaan rahamarkkinat eivät luota euroalueen kykyyn ratkaista velkakriisiiä, ennen kuin se osoittaa kykenevänsä toteuttamaan sitoumuksensa. Hän lisäsi, ettei EU:n sopimusten muuttaminen ole korvike sille, että Kreikka toteuttaa lupaamansa uudistukset.
http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/Jose%20Manuel%20Barroso%20Kriisi%20k%C3%A4%C3%A4ntyy%20mahdollisuudeksi/art-1288339262575.html
EU-komission puheenjohtajan Jose Manuel Barroson mukaan Barack Obaman vaalivoitto tarjoaa Euroopalle ja Yhdysvalloille mahdollisuuden kääntää nykyinen kriisi mahdollisuudeksi.
Ranskan ulkoministerin Bernard Kouchnerin mukaan nyt on aika uudistaa EU:n ja Yhdysvaltojen suhteet. Ranska on EU:n tämänhetkinen puheenjohtajamaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti