perjantai 23. syyskuuta 2011

Raju syytös poliisille – MTV3: ”Kassa on tyhjä ja nyt löytyi terroriepäily”

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/116058-raju-syytos-poliisille-%E2%80%93-mtv3-%E2%80%9Dkassa-on-tyhja-ja-nyt-loytyi-terroriepaily%E2%80%9D
Suomessa laatuaan ensimmäiseen terrorismiepäilyyn liittyvä oikeudenkäynti sai tänään yllättävän käänteen, kun epäillyn naisen asianajaja avasi suunsa Helsingin käräjäoikeudessa.
Käräjäoikeus käsitteli kahden terrorismin tukemisesta epäillyn vangitsemisen jatkoa Salmisaaren oikeustalolla. Epäiltyinä on Suomessa asuva nainen ja mies. Miestä epäillään rahallisen tuen antamisen lisäksi myös ihmisten värväämisestä terrorismiin.
Oikeus päätti jatkaa epäillyn naisen vangitsemista. Naisen asianajaja Matti Nurmela esitti MTV3:n mukaan oikeussalissa merkittävän huomion puheenvuoronsa aikana:
- Outo yhteensattuma, että Supon johtaja sanoo, että terrorismin tutkintaan meni 800 000 euroa ja että kassa on tyhjä. Nyt alkaa budjetin lähetekeskustelut ja vaaditaan lisää rajaa terrorismin tutkintaan. Kukin voi vetää tästä johtopäätöksiä, MTV3 raportoi Nurmelan sanoneen.
Epäiltyjen asianajajat ovat ilmaisukiellossa oikeudenkäynnin ja esitutkinnan suhteen. He eivät siis saa julkisesti kommentoida käsiteltävää asiaa.
Miesepäillyn asianajaja Jarkko Jaatela kertoo asiakkaansa olevan hämillään terroristiepäilystä.
- Hän on Suomessa työskentelevä perheellinen mies, Jaatela sanoi MTV3:lle.
Keskusrikospoliisi ilmoitti viime viikon perjantaina käräjäoikeuden vanginneen kaksi henkilö epäiltynä avunannosta terrorismiin.
Molempien terrorismiepäiltyjen vangitsemista jatkettiin - kiistävät rikoksen
http://www.mtv3.fi/uutiset/rikos.shtml/2011/09/1396186/terrorismiepaillyt-kiistavat-rikoksen---asianajajatkin-vaitonaisia
Miesepäillyn asianajaja Jarkko Jaatela kertoo päämiehensä kiistävän rikoksen.
- Hän on suhtautunut tähän raskaasti. Hän on Suomessa työskentelevä perheellinen mies.
Oliko tämä yllätys hänelle?
- Ihan varmasti, Jaatela kertoi ja vastasi ettei ota kantaa rikosepäilyjen perusteisiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti