perjantai 2. syyskuuta 2011

EU kielsi öljykaupan Syyriasta

http://yle.fi/uutiset/ulkomaat/2011/09/eu_kielsi_oljykaupan_syyriasta_2840661.html
EU-maat ovat päättäneet kieltää öljyn tuonnin Syyriasta vastalauseena demokratiamielenosoitusten kovakouraiselle tukahduttamiselle. Lauantaina voimaan tuleva kielto koskee öljykaupan lisäksi siihen liittyviä rahoitus- ja vakuutuspalveluita.
Hollannin ulkoministerin Uri Rosenthalin mukaan päätös iskee Syyrian hallinnon ytimeen, sillä Syyria saa yli neljänneksen tuloistaan öljykaupasta ja 95 prosenttia Syyrian raakaöljystä viedään EU-maihin. Suurimpia ostajia ovat olleet Tanska, Italia, Ranska ja Hollanti.
Uutena pakotteena EU on myös laajentanut matkustuskieltoon määrättyjen syyrialaisten luetteloa neljällä liikemiehellä ja kolmella yrityksellä. Luettelossa on ennestään noin 50 ihmistä, muun muassa presidentti Bashar al-Assad. Matkustuskiellon lisäksi heidän varansa on jäädytetty. Yrityksiä listalla on kahdeksan.

Ranska lupaa lisää yhteyksiä kapinallisiin
EU:n ulkoministerit pohtivat Syyrian vastaisisia pakotteita perjantaina ja lauantaina Sopotissa Puolassa. Osa EU-maista haluaisi öljyntuontikiellon lisäksi myös muun muassa teleliikennettä ja pankkitoimintaa koskevia kieltoja.
Ranskan ulkoministerin Alain Juppén mukaan Ranska aikoo lisätä yhteyksiään Syyrian oppositioon. Juppé ei kertonut, mitä päätös käytännössä tarkoittaa.
Amnesty: Vankeja kidutettu kuoliaaksi Syyriassahttp://yle.fi/uutiset/ulkomaat/2011/08/amnesty_vankeja_kidutettu_kuoliaaksi_syyriassa_2831804.html

Kts. myös:
http://yksikolmeseiska.blogspot.com/2011/08/syyrian-vakivaltaisuudet-herattivat.html
http://yksikolmeseiska.blogspot.com/2011/08/nazemroaya-destabilization-of-syria.html
http://yksikolmeseiska.blogspot.com/2011/08/tarpley-on-syria-beware-of-fraud-and.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti