keskiviikko 10. elokuuta 2011

NRK: Poliisi myönsi käyttäneensä pidempää reittiä Utøyan saarelle

http://yle.fi/uutiset/teemat/Norjan_tragedia/2011/08/nrk_poliisi_myonsi_kayttaneensa_pidempaa_reittia_utyan_saarelle_2779671.html
Norjan poliisi on myöntänyt käyttäneensä pidempää reittiä kuin olisi ollut tarpeen päästäkseen Utøyan saarelle, kertoi Norjan yleisradioyhtiö NRK tiistaina. Anders Behring Breivik ehti ampua saarella lähes tunnin ajan ennen kuin hänet pidätettiin heinäkuun 22. päivänä.
Norjan poliisia on aiemmin kritisoitu siitä, että siltä kesti tunnin verran ennen kuin se pääsi 40 kilometriä Oslosta sijaitsevalle Utøyan saarelle, jossa Anders Behring Breivik tappoi 69 ihmistä.
NRK:n mukaan poliisi olisi voinut suunnata saarelle sellaiselta mantereen kohdalta, jolta oli matkaa Utøyaan vain 670 metriä. Sen sijaan poliisi lähti saarelle kohdasta, joka oli 3,6 kilometrin päässä saarelta.
- On käynyt ilmi, että paikka, josta poliisit menivät veneisiin, ei ollut tilanteeseen sopiva, oslolainen poliisiviranomainen Johan Fredriksen myönsi tv-kanavalle.
Poliisin matka Utøyan saareen hidastui myös siksi, että matkaan lähdettin aluksi liian pienellä veneellä, joka lähes upposi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti