Google kertoo yhdistelevänsä sosiaalisen median sivustoilta löydettäviä tietoja omien palveluidensa käyttäjäprofiilien kanssa.
Hakukoneenkäyttäjälle voi tulla yllätyksenä, että Google näyttää tarjoavan yllättävän henkilökohtaisesti räätälöityjä tuloksia, mikäli käyttäjä on parhaillaan sisäänkirjautuneena Googlen palveluihin.
Asia nousi esiin, kun Network World -lehden toimittaja Julie Bort ihmetteli outoja sattumuksia blogikirjoituksessaan.
Käyttäjät raportoivat huomanneensa asian Google Plus -palvelun myötä viime kuun aikana. Google kertoo ottaneensa toiminnon käyttöön jo viime helmikuussa, osana hakukoneensa kaksi vuotta sitten julkaistua Social Search -ominaisuutta. Tuolloin Google alkoi ehdotella eri palveluissa olevien profiilien yhdistämistä toisiinsa.
Tietojen yhdistelyn hakutuloksissa voi kytkeä pois päältä Googlen käyttäjätilin asetuksista.
Yksityisyydenhallinta on hankalaa osaavallekin käyttäjälle
Kaikkea tietoa Googlekaan ei halua automaattisesti verkosta automaattisesti hakea. Yhtiö vetää rajan puhelinnumeroihin. Googlen tiedottaja kertoi Network World -lehdelle, että yhtiö ei halua linkittää julkisista puhelinluetteloista löytyviä tietoja ja Google-profiilien käyttäjätietoja.
Joissain tapauksissa yhdysvaltalainen käyttäjä on saanut Googlelta soiton, jolla on pyritty varmistamaan profiilinhaltijan henkilöllisyys, tiedottaja selitti haastattelijan tuttavalle sattunutta tapausta.
Bort kertoo Googlen myös julkaisseen hänen kuviensa sijaintitiedot palvelussaan. Sijainnin jakaminen oli asetuksista kytketty pois päältä kolmesta paikasta, niin kuvapalvelu Picasassa kuin Google Plus -verkostopalvelussakin. Bort onnistui lataamaan kuvan ilman julkista sijaintitietoa Googlen työntekijöiden opastuksella.
Summa summarum, Googlen ei ole tehnyt palveluidensa käyttäjille yksityisyydenhallintaa helpoksi. Bort tuumaa sen olevan vaikeaa, jopa mielipuolista.
“Outoa toimintaa palvelulta, joka potkii käyttäjiä ulos palvelustaan, mikäli he eivät esiinny siellä omalla nimellään, Google ei voi väittää olevansa Facebookia parempi näissä asioissa”, Bort kirjoittaa.
torstai 4. elokuuta 2011
Tekikö Google+ yksityisyydestä helpompaa vai vaikeampaa?
http://www.tietoviikko.fi/kaikki_uutiset/tekiko+google+yksityisyydesta+helpompaa+vai+vaikeampaa/a662945
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti