maanantai 15. elokuuta 2011

Norjan edistyspuolueen Hagen jatkaa terroritutkinnan arvostelua

http://www.verkkouutiset.fi/index.php?option=com_content&view=article&id=60667:norjan-edistyspuolueen-hagen-jatkaa-terroritutkinnan-arvostelua&catid=35:ulkomaat&Itemid=6
Norjan oikeistolaisen edistyspuolueen perustaja Carl I. Hagen on jatkanut Oslon ja Utöyan terrori-iskujen poliisitutkinnan arvostelua saamastaan kovasta kritiikistä huolimatta.

Hagen suututti viikonloppuna norjalaiset sanomalla poliisitutkintaa rahantuhlaukseksi ja ihmettelemällä, miksi uhrien omaiset haluaisivat tietää tarkasti, mitä tapahtui.

Esimerkiksi uhrien asianajaja Mona Höines arvioi Hagenin lausuntoa "typerimmäksi, minkä hän on suustaan päästänyt".

Maanantaina Hagen kuitenkin jatkoi samalla linjalla. Hän toisti yleisradio NRK:lle, ettei ymmärrä, miksi "päivänselvän tapauksen" tutkintaan satsataan voimavaroja, kun poliisi kärsii muutenkin resurssipulasta.

Samalla hän sanoi pitäytyvänsä vanhassa kannassaan, jonka mukaan kaikki muslimit eivät ole terroristeja, mutta lähes kaikki terroristit ovat muslimeja. Näkemys ei sen paremmin eurooppalaisten kuin amerikkalaistenkaan tilastojen valossa pidä ollenkaan paikkaansa.

– Kaiken sen jälkeen, mitä on tapahtunut on uskomattoman mautonta, että hän nostaa tämän taas esiin, kommentoi äärioikeistoa tutkinut freelancetoimittaja Öyvind Strömmen.
Ei kai vaan Pro-Israel Islamfoobikko Carl I. Hagen pelkää että tapauksen taustalta löytyisi jotain mikä ei sovi yhteen virallisen teorian kanssa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti