keskiviikko 10. elokuuta 2011

Hakkerit vohkivat poliisien tiedostoja

http://www.itviikko.fi/tietoturva/2011/08/09/hakkerit-vohkivat-poliisien-tiedostoja/201111049/7
Anonymous ja Lulzsec ovat vuotaneet 76 yhdysvaltalaisen poliisiaseman tietoja verkkoon. Poikkeuksellisen suuri tietovuoto toteutettiin iskemällä poliisilaitosten palveluntarjoajan palvelimille.
Hakkeriryhmät Anonymous ja Lulzsec ovat julkaisseet 76 yhdysvaltalaisen poliisiaseman asiakirjoja verkossa. Tiedostot julkaistiin kostoksi verkostojen jäsenten pidätyksistä.
Jopa 10 gigan verkkoon vuodettu tiedostopaketti sisältää varastettuja kotiosoitteita, henkilötietoja ja puhelinnumeroita. Haktivistit hankkivat tiedot murtautumalla poliisilaitosten palveluntarjoajan servereille. Iskujen kohteiksi joutuneet poliisiasemat sijaitsivat 11 osavaltiossa.
– Tavoitteena on nolata ja aiheuttaa mahdollisimman suurta vahinkoa poliisille, ryhmittymät kertovat.
Yhdysvaltojen lisäksi haktivistiryhmittymät ovat iskeneet muun muassa Brasilian poliisin tietokantoihin. Brasiliassa LulzSec vuosi 8 gigaa poliisin tiedostoja. 
Hakkerit iskivät kyberpoliisin kimppuun
http://www.itviikko.fi/tietoturva/2011/07/26/hakkerit-iskivat-kyberpoliisin-kimppuun/201110441/7
Hakkeriryhmät LulzSec ja Anonymous ilmoittivat maanantaina, että ne ovat päässeet tunkeutumaan Italian kyberpoliisin tiedostoihin. ”Operaatio Italiassa” hakkerit ovat julkaisseet kyberpoliisin salaisia dokumentteja.
Italian poliisi myöntää verkkoiskun, mutta ei kerro varastetuista asiakirjoista, kertoo muun muassa Yahoo-uutissivusto.
Italian kyberpoliisiyksikkö on perustettu vuonna 2008. Kyberpoliisin tehtävänä on valvoa Italian valtion kriittistä it-infraa.
Vähän liian helposti tuntuvat hakkerit pääsevän viranomaisten palvelimiin käsiksi... Ja muistaakseni yhtään näiden tietomurtojen tekijää ei ole saatu kiinni tai todettua syylliseksi. Kaikki pidätetyt tuntuisivat olevan n. 15-20 vuotiaita nuoria jotka ovat osallistuneet näihin palvelunestohyökkäyksiin(DDoS).

Niin tai näin poliisit varmasti näiden jälkeen varmasti rukoilevat johtoaan tekemään asialle jotain...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti