maanantai 29. elokuuta 2011

Anonymous pelaa likaista peliä: Levittää alastonkuvia

http://www.itviikko.fi/tietoturva/2011/08/26/haktivistiryhma-levittaa-alastonkuvia/201111931/7
Haktivistiryhmittymä Anonymous levittänee verkossa alastonkuvaa San Franciscon metroliikenteestä vastaavan yrityksen tiedottajasta, tietoturvayhtiö Sophoksen blogi kertoo. Haktivismi tarkoittaa hakkeroimalla tehtävää aktivismia.
Sophos kirjoittaa, että todennäköisesti Anonymous on julkaissut myös yhtiön tiedottajan puhelinnumeron ja sähköpostiosoitteen.
Todennäköisesti jokin tiedottajan tuttavista on lähettänyt illanviettokuvan sosiaaliseen mediaan, josta kuva on lähtenyt leviämään.
Sophos huomauttaa, että Anonymous pelaa hyvin likaista peliä San Franciscon metroyhtiötä vastaan. Anonymouksen isku on osa jo pitkään jatkunutta kiistaa, joka alkoi veitsellä aseistautuneen miehen ampumisesta sanfranciscolaisella metroasemalla.
Liikenneyhtiön poliisi ampui miehen. Sanfranciscolaiset pitivät miehen ampumista turhana ja se herätti vastalauseiden myrskyn kaupunkilaisten keskuudessa.
Asiakkaat uhkasivat järjestää metroasemilla mielenosoituksia, joiden uhattiin häiritsevän liikennettä. Mielenosoituksista pelästynyt metroyhtiö päätyi katkomaan puhelinverkot kaikilta metroasemiltaan.
Puhelinverkkojen katkaisemisen jälkeen Anonymous on tehnyt yhtiön sivuille useita iskuja, joissa on esimerkiksi varastettu ja julkaistu yhtiön palkkalistoilla työskentelevien poliisien puhelinnumeroita ja osoitetietoja.
Yhtiön tiedottaja on perustellut yhtiön tekemisiä viestimissä omalla naamallaan. Todennäköisesti hän on siksi joutunut iskujen kohteeksi.
– Hakkerit ovat valmiita vaarantamaan matkustajien ja poliisin turvallisuudet ja nyt he iskevät BARTin [joukkoliikenneyhtiö Bay Area Rapid Transit] tiedottajaa vyön alle. Minun mielestäni tämä kertoo siitä, että he eivät oikeasti ole kiinnostuneita yksilönvapauksista, Sophoksen vanhempi teknologiakonsultti Graham Cluley arvostelee blogissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti