perjantai 5. elokuuta 2011

Anders Breivikin ihailema bloggaaja tuli julkisuuteen

http://www.mtv3.fi/uutiset/ulkomaat.shtml/2011/08/1369690/anders-breivikin-ihailema-bloggaaja-tuli-julkisuuteen---katso-kuva
Fjordman nimellä blogannut mies on ollut poliisin kuultavana. Mies ilmoittautui itse poliisille sen jälkeen kun Breivikin manifesti alkoi levitä julkisuudessa. Breivik on lainannut Fjordmania moneen otteeseen manifestissaan.
Kiivaasti maahanmuuttoa ja islamia vastustava Fjordman sulki bloginsa vuonna 2005, mutta on sen jälkeen kirjoittanut muille vastaaville sivuille, kuten Gates of Viennaan.
...
Fjordman nimellä blogannut Peder Jensen on toistuvasti kiistänyt että hän olisi tavannut tai ollut missään tekemisissä massamurhan toteuttaneen Anders Behring Breivikin kanssa.

Breivik ehdotti tapaamista

Jensen sanoo tuntevansa olonsa hyvin epämukavaksi, kun hirmuteon tehnyt Breivik kertoo manifestissaan ihailevansa häntä.
Jensen kertoo, että vuosina 2009-2010 hän sai lukuisia sähköposteja Breivikiltä, joissa hän kertoi kokoavansa suurta kirjaa ja keräävänsä sähköpostikontakteja. Hän myös ehdotti tapaamista.
– En tiedä, miksi hän pyysi sitä, mutta kieltäydyin joka tapauksessa ehdotuksesta. Ei siksi, että miehen ajatukset olivat vaarallisia, vaan koska hän (Breivik) vaikutti minusta tylsältä - kuin pölynimurikauppiaalta, Jensen sanoo.
Poliisi vahvistaa, että heillä ei ole syytä epäillä etteikö Peder Jensen olisi Fjordmanina esiintynyt bloggaaja.
http://www.vg.no/nyheter/innenriks/oslobomben/artikkel.php?artid=10089389
http://ktwop.wordpress.com/2011/08/05/peder-nostvold-jensen-admits-to-being-anders-behring-breiviks-hero-fjordman/
http://en.wikipedia.org/wiki/Fjordman

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti