perjantai 5. elokuuta 2011

Asianajaja: Breivik sai apua ulkomailta välineostoihin

http://www.mtv3.fi/uutiset/ulkomaat.shtml/2011/08/1369475/asianajaja-breivik-sai-apua-ulkomailta-valineostoihin
Norjan verilöylyn tunnustanut Anders Behring Breivik on kertonut asianajajalleen, että sai ulkomailta apua iskuissa käyttämiensä tarvikkeiden hankkimiseen.
Asianajaja Geir Lippestadin mukaan Breivik sanoi matkustaneensa noin 20 maassa.
– Hän kertoi tavanneensa ihmisiä ja hankkineensa välineistöä. Hän kertoi, että monet ihmiset auttoivat häntä, Lippestad sanoi VerdensGang -lehdelle.
Asianajaja ei kertonut, tiesivätkö Behring Breivikin väitetyt apurit tämän aikeista. Poliisi kuulusteli Breivikiä eilen 10 tunnin ajan, mutta ei saanut vastauksia kysymyksiin mahdollisista apureista. Breivik on sanonut tehneensä veriteot yksin ja esittänyt järjettömiä ehtoja lisätietojen antamiselle. Hän haluaisi muun muassa kuninkaan ja hallituksen eroavan.
Anders Breivikin ihailema "Fjordman" avautui poliisille
http://www.mtv3.fi/uutiset/ulkomaat.shtml/2011/08/1369474/anders-breivikin-ihailema-fjordman-avautui-poliisille
Norjan poliisi on kuulustellut tänään useita tunteja "Fjordman" nimellä blogannutta henkilöä. Bloggaaja ilmoittautui itse poliisille sen jälkeen kun Anders Behring Breivikin manifesti levisi julkisuuteen.
Breivik on lainannut Fjordmania useaan otteeseen manifestissaan ja poliisi haluaa nyt selvittää, minkälainen vaikutin hän on Breivikille ollut.
Kiivaasti maahanmuuttoa ja islamia vastustava Fjordman sulki bloginsa vuonna 2005, mutta on sen jälkeen kirjoittanut muille vastaaville sivuille, kuten Gates of Viennaan.
Poliisin mukaan mies on ollut yhteistyökykyinen.
– Hän on selventänyt ajatusmaailmaansa. Kun olemme kuulleet häntä tarpeeksi, päätämme, onko kuulemista syytä jatkaa, sanoi syyttäjä Pål-Fredrik Hjort Kraby Norjan uutistoimisto NTB:lle.
– Korostan, että kuulemme häntä todistajana.
Fjordman on vakuuttanut, ettei hän ole ollut yhteydessä Breivikiin.
Poliisi ei ole paljastanut Fjordmanin henkilöllisyyttä. Hänet vuosia sitten tavannut ihmisoikeusaktivisti Hege Storhaug kuvailee Adresseavisen -lehdessä Fjordmania seuraavasti.
– Hänen mielipiteensä olivat voimakkaita. Hän uskoi vahvasti salaliittoteorioihin ja uskoi, että norjalaiset poliitikot ja kulttuurihenkilöt yrittävät islamistien kanssa tuhota kulttuurimme.
Fjordman oli esitellyt itsensä Storhaugille YK-sotilaana.
"Hän uskoi vahvasti salaliittoteorioihin.." Heh mitä keskustelupalstoja olen seurannut niin juuri nämä islamfoobikot eivät usko salaliittoteorioihin, sen sijaan uskovat kaiken mitä tälläisistä roskablogeista kuten Gates of Vienna "we support Israel" tulee...

Breivikin Twitter-tili hakkeroitiin
http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Breivikin+Twitter-tili+hakkeroitiin/1135268210964
Norjan terrori-iskut tunnustaneen Anders Behring Breivikin Twitter-tili hakkeroitiin sunnuntaina, kertoo Aftenposten. Norjalainen Anonymous-ryhmä hakkeroi tilin ja alkoi kirjoittaa sinne viestejä sunnuntaina päivällä. Viesteissä se kertoi muun muassa ottaneensa tilin haltuun. Viestejä kirjoitettiin tilille kaikkiaan viisi. Viestit pyyhittiin kuitenkin sunnuntain aikana pois, mutta itse tiliä ei vielä ole suljettu.
Breivik avasi tilinsä muutamaa päivää ennen terrori-iskuja ja kirjoitti sinne vain yhden viestin, jossa hän lainasi filosofi John Stuart Milliä.
http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article4189009.ece
We want Anders to be forgotten. Labels like ‘monster’ or ‘maniac’ won’t do either. Media should call him pathetic; a nothing.
Onnittelut Norjan Anonymoukselle, ette saaneet tuolla tempauksella lööppejä vähenemään yhtään mutta annoitte yhden mehukkaan otsikon aiheen lisää "Breivikin Twitter-tili hakkeroitiin" kun samalla lisäsitte epävarmuutta tietoturvasta netinkäyttäjien keskuuteen. Eliitti kiittää ja kuittaa.

Breivik haluaisi japanilaislääkärit mielentilatutkimukseensa
http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Breivik+haluaisi+japanilaisl%C3%A4%C3%A4k%C3%A4rit+mielentilatutkimukseensa/1135268243506

Lehti: Poliisi pelkää Breivikin myrkyttämistä
http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Lehti+Poliisi+pelk%C3%A4%C3%A4+Breivikin+myrkytt%C3%A4mist%C3%A4/1135268240849
Tästä oli aikaisemminkin jo uutisia että "vankilassa odotetaan jo" tjs. Eipä olisi ihme jos kävisi Oswaldit Breivikille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti