keskiviikko 3. elokuuta 2011

Maailman laajin verkkomurtojen sarja paljastui

http://www.taloussanomat.fi/tietoliikenne/2011/08/03/maailman-laajin-verkkomurtojen-sarja-paljastui/201110798/12
Tietoturvayhtiö McAfee kertoo paljastaneensa maailman toistaiseksi suurimman verkkohyökkäysten sarjan. Muun muassa Yhdistyneiden kansakuntien, Yhdysvaltojen hallituksen ja 70 muun organisaation tai yrityksen järjestelmiin murtauduttiin.

McAfee kertoi keskiviikkona raportin julkaisemisen yhteydessä uskovansa, että hyökkäysten ja murtojen taustalla on yksi valtiollinen taho. Yhtiö ei halunnut nimetä epäiltyä maata.
Tutkimuskeskus Center for Strategic and International Studiesin asiantuntija uskoo, että Kiina on iskujen takana.
– Kaikki osoittaa Kiinaan. Taustalla voisivat olla venäläiset, mutta useampi asia osoittaa Kiinaan kuin Venäjälle, Jim Lewis tutkimuskeskuksesta sanoo.
Hyökkäyksistä ensimmäiset on tehty jo vuonna 2006. Tietoja on saatu 72 eri organisaatiolta tai yritykseltä. Niiden joukossa ovat ainakin Yhdysvaltain, Kanadan, Intian, Etelä-Korean, Taiwanin ja Vietnamin hallitukset, Kansainvälinen Olympiakomitea, Maailman anti-doping toimikunta, Kaakkois-Aasian yhteistyöjärjestö ASEAN ja Yhdistyneet Kansakunnat.
– Kyseessä on historian suurin varojen siirto tiedollisessa omaisuudessa mitattuna. Tapauksen mittakaava on todella pelottava, McAfeen uhkatutkimuksen varapääjohtaja Dimitri Alperovitch kertoi uutistoimisto Reutersille.

Verkkohyökkäysten sarja on nimetty "Operaatio Hämärärotaksi", englanniksi Operation Shady RAT, jossa RAT viittaa sanoihin remote access tool. Se on yleisnimitys ohjelmistoille, joita krakkerit käyttävät tietokoneiden ohjailuun verkon yli.
Operation Shady RAT - Biggest Cyber Attacks in history uncovered
http://www.thehackernews.com/2011/08/operation-shady-rat-biggest-cyber.html
When the history of 2011 is written, it may well be remembered as the Year of the Hacks.
...
This is a problem of massive scale that affects nearly every industry and sector of the economies of numerous countries, and the only organizations that are exempt from this threat are those that don’t have anything valuable or interesting worth stealing.
Kyberrikollisuuden hintalappu paisui rajusti
http://www.taloussanomat.fi/tietoliikenne/2011/08/03/kyberrikollisuuden-hintalappu-paisui-rajusti/201110836/12
Kyberhyökkäykset häiritsevän yritysten ja julkishallinnon organisaatioiden työtä reippaasti aiempaa enemmän. Myös hyökkäysten hintalappu on paisumaan päin, tuore tutkimus kertoo.
Ei ole vaikea arvata minkälaista ratkaisua tähän ongelmaan tullaan tarjoamaan...

Kts. myös: http://yksikolmeseiska.blogspot.com/2011/08/alleged-lulzsec-hacker-released-on-bail.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti