sunnuntai 31. heinäkuuta 2011

Telegraph: Breivik osti briteiltä välineitä iskuunsa

http://yle.fi/uutiset/teemat/Norjan_tragedia/2011/07/telegraph_breivik_osti_briteilta_valineita_iskuunsa_2758856.html
Britanniassa on julkaistu täsmällistä tietoa Norjan joukkosurmat tunnustaneen Anders Behring Breivikin ennen iskua verkkokaupasta ostamista tuotteista. Brittiläisen The Telegraph -lehden verkkosivujen mukaan Breivik osti eBayn kautta muun muassa brittiläisiltä myyjiltä kemikaaleja ja välineitä kuukausia ennen iskuja.
Telegraph-lehti tutki tuhansia verkkokauppoja selvittääkseen Breivikin ostoksia seitsemän kuukauden ajalta. Lehden selvityksen mukaan Breivik osti brittiläisiltä myyjiltä rikkijauhetta pommia varten ja luotien käsittelyyn soveltuvan ruuvipenkin tehdäkseen myrkkykärkisiä luoteja. Breivik käytti verkkopalvelussa nimimerkkiä "andrewbrei".
Lehden mukaan Breivik osti myös brittimieheltä suojaavan puvun, jota hän Telegraphin tietojen mukaan käytti sekoittaessaan kemikaaleja lannoitepohjaiseen pommiin. Lehti kirjoittaa, että hän osti tuotteita myös Kiinasta ja Yhdysvalloista, muun muassa kiikarilaitteen ja pistooliin liitettävän pistimen.
Myyjät ovat olleet järkyttyneitä saatuaan tietää, miten Breivik on saattanut käyttää tuotteita.
Breivikin verkkokaupat ovat myös nostaneet esiin kysymyksen, olisiko hänet voitu pysäyttää tarkkailemalla verkko-ostoksia.
Britannian poliisi on tehnyt Breivikin iskujen jälkeen yhteistyötä Norjan viranomaisten kanssa selvittääkseen tekijän yhteyksiä Britanniaan. Poliisi ei halunnut kommentoida lehden tietoja.
http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/norway/8673118/Norway-massacre-British-traders-helped-supply-Breiviks-arsenal-of-weapons.html

eBaysta löytyy "andrewbrei" nimimerkillä tälläinen profiili: http://feedback.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewFeedback2&userid=andrewbrei&ftab=FeedbackAsBuyer

Tapahtumasta on reilu viikko ja Telegraph on kerennyt tekemään salapoliisityötä jo niin paljon(tutkinut tuhansia verkkokauppoja) että on päässyt Breivikin ostoksien jäljille? Hohhoijaa..
Ei voi olla muuta selitystä kuin että telegraph on saanut vinkin nimimerkistä Scotland Yardilta/tiedustelupalveluilta ja/tai sitten juttu on ns. täyttä peittelyä/tarinan vahvistelua.
Breivikin verkkokaupat ovat myös nostaneet esiin kysymyksen, olisiko hänet voitu pysäyttää tarkkailemalla verkko-ostoksia. 
eBay tekee varmasti yhteistyötä FBI:n ja muiden viranomaisten kanssa, googlettamalla löytyy monia esimerkkejä.

The Web's Black Market - EBay works closely with the FBI - Company Business and Marketing
http://findarticles.com/p/articles/mi_m0HWW/is_46_3/ai_77033852/

Heinäkuun 13. päivä Australiassa pidätettiin mies kun oli ostanut eBaysta pommimateriaaleja Briteistä ja USA:sta.
Heavily armed police arrest accused would-be bomb maker in Castlemaine
http://www.dailytelegraph.com.au/news/national/heavily-armed-police-arrest-accused-would-be-bomb-maker-in-castlemaine/story-e6freuzr-1226101990040

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti