torstai 14. heinäkuuta 2011

Narkolepsia: Jo lähes sata sairastunutta, kenellekään ei korvauksia

http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194687096226/artikkeli/narkolepsia+jo+lahes+sata+sairastunutta+kenellekaan+ei+korvauksia.html
Moni lapsi sairastui vuoden 2009 syksyllä aloitettujen sikainfluenssarokotusten jälkeen. Tähän mennessä 95 potilasta on saanut narkolepsiadiagnoosin. Tapauksia tulee Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tietoon koko ajan lisää. Kolmen viikon sisällä on paljastunut viisi uutta tapausta.

Risikko: Terveyspalvelujen byrokratiaa aletaan karsia heti
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/risikko-terveyspalvelujen-byrokratiaa-aletaan-karsia-heti/art-1288401634636.html
Sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikon (kok.) mukaan terveyspalvelujen järjestämiseen on Suomessa luotu aivan liian monimutkaiset järjestelmät.

Risikko sanoi Porissa SuomiAreenassa, että hallitus aloittaa liian raskaiden rakenteiden karsimisen saman tien. Tämä työ on keskeisin tapa toteuttaa myös säästöjä, joita talousahdinko edellyttää.

Risikon mielestä nykyistä järkevämpiin terveydenhuollon järjestelmiin päästään muodostamalla vahvoja kuntia ja vahvistamalla kuntien yhteistyötä.
Hmmm...

----
Suositun torjunta-aineen turvallisuus epäilyttää 
Suomen käytetyimpiin torjunta-aineisiin kuuluva glyfosaatti aiheuttaa kiistelyä. EU:n hyväksymää ainetta on viimeaikaisessa tutkimuksessa väitetty vaaralliseksi ja sen on sanottu vaikuttavan perimään.
Kesäkuussa kansainvälisen tutkijaryhmän Yhdysvalloissa julkaisema raportti on kyseenalaistanut torjunta-aineen turvallisuuden. Tutkimuksen mukaan glyfosaatti on aiheuttanut koe-eläimille sikiövaurioita ja keskenmenoja.
http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/2011/07/1360604/suositun-torjunta-aineen-turvallisuus-epailyttaa
Päivitys 20.7.2011:

EU:n salattu myrkkytieto julki – pimittäjä tunnusti
http://www.uusisuomi.fi/ymparisto/114047-eun-salattu-myrkkytieto-julki-%E2%80%93-pimittaja-tunnusti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti