keskiviikko 27. heinäkuuta 2011

Google+ ehti jo suututtaa käyttäjänsä

http://www.mikropc.net/kaikki_uutiset/google+ehti+jo+suututtaa+kayttajansa/a658902
Googlen innokkuudesta poistaa Google+-tilejä on valitettu jo muutaman viikon ajan. Väyttäjät hermostuivat viikonloppuna aidosti, kun poistokampanja sai vauhtia. Syy tilien häviämiselle on se, että Google vaatii käyttäjien esiintyvän palvelussa oikealla nimellään.

Ongelmia on ollut sekä käyttäjillä, joilla on epätavallinen nimi, että niillä, jotka haluavat suojella yksityisyyttään pitämällä oikean nimensä salaisuutena. Yritysprofiilit ovat toistaiseksi kiellettyjä, joten Google on poistanut myös niitä.

Google poisti viikonlopulla muun muassa amerikkalaisen teknologiajulkkiksen Limor Friedin profiilin, samoin kuin Googlella aikaisemmin työskennelleen Kirrily ”Skud” Robertsin tilin, kertoo uutissivusto ZDnet.

Robertsin tiliä ei avata uudelleen ilman todisteita siitä, että nimi on aito. Huolestuttavaa on, että joiltakin käyttäjiltä Google on estänyt pääsyn myös Gmail-tileille.

Googlen mukaan tilin poistamisesta voi tehdä valituksen saadakseen väärin perustein poistetun tilinsä takaisin.
Google+-palvelun kasvukivut saattavat kuitenkin osoittautua Googlelle kriittisiksi, sillä Googlen palvelun etuna on pidetty lähinnä parempia yksityisyysasetuksia verrattuna kilpailijaansa Facebookiin. Jos käyttäjät eivät usko Googlen kohtelevan heitä paremmin kuin Facebook, saattaa muuttoliike Google+:n suuntaan hiipua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti