tiistai 26. heinäkuuta 2011

Google aikoo vähentää vihamateriaalin näkyvyyttä netissä

http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Google+aikoo+v%C3%A4hent%C3%A4%C3%A4+vihamateriaalin+n%C3%A4kyvyytt%C3%A4+netiss%C3%A4/1135268076137
Internetyhtiö Google pohtii mahdollisuuksia vähentää verkossa leviävän vihamateriaalin näkyvyyttä. Google-johtaja Jared Cohenin mukaan yhtiö voi esimerkiksi muuttaa hakukoneensa toimintaa niin, että äärimateriaalia sisältävät sivustot eivät nousisi kärkipäähän hakutuloksissa.
Asiasta kertoo ruotsalainen tietokonelehti Computer Sweden, joka siteeraa Jaredin Ruotsin televisiolle antamaa haastattelua.
Internetin osuudesta ääriajattelun leviämiseen on kiistelty jo pitkään, mutta toistaiseksi kukaan ei ole esittänyt toimivaa tapaa materiaalin vähentämiseksi. Googlessa katsotaan, että uusi teknologia ei itsessään anna kasvupohjaa ääriaineksille.
Jaredin mukaan kyse on pikemminkin siitä, että äärisivustojen sisältö muuttaa niiden ihmisten ajattelua, jotka sivuilla käyvät.
Jaredin mukaan Google ei aio ryhtyä sensuroimaan internetiä. Sen sijaan yhtiö haluaa, että tiedoiltaan uskottavat sivustot pääsevät entistä paremmin esille.
"Mobiililaitteet ja tietokoneet ovat täynnä sisältöä. Haluamme, että ne uskottavat äänet, jotka toimivat ääriajattelua vastaan ja ovat aiemmin jääneet piiloon, nousevat hallitseviksi", Jared sanoo lehden mukaan.
Google Updates PageRank: Top Alternative News Aggregator Punished
Google Yanks “Kill The Web” Article That Warned Of Internet Takeover
Google Seeks to Weaken Search Engine Ranking of “Content Farming” Websites
Don’t Be Evil? 10 Ways In Which Google Runs The World

---


Hakkerit aloittivat kampanjan Breivikin mollaamiseksi 
http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Hakkerit+aloittivat+kampanjan+Breivikin+mollaamiseksi/1135268069515
Löyhästi organisoitunut verkon aktivisti- ja hakkeriryhmittymä Anonymous on käynnistänyt kampanjan Norjan joukkomurhista epäillyn Anders Behring Breivikin mollaamiseksi.
Verkossa leviävän Operation UnManifest-kampanjan viesti kehottaa ihmisiä sabotoimaan Breivikin manifestiksi kutsuttua kirjoitusta, jossa veritöistä epäilty norjalaismies puolustaa tekojaan.
Aktivistit toivovat, että ihmiset etsivät kirjoituksen käsiinsä, poistavat siitä osia ja lisäävät kappaleiden väliin tyhmyyksiä, jotka tekevät kirjoituksesta vähemmän vakavasti otettavan. Tämän jälkeen ihmisten toivotaan levittävän muokattuja versioita kirjoituksesta verkossa.
"Tehkäämme Andersista vitsi, jollaista kukaan ei ota enää tosissaan", viestissä kehotetaan.
Kampanjallaan hakkerit yrittävät sotkea sitä kuvaa, jota Breivik on pyrkinyt itsestään maalaamaan levittämällä manifestiaan verkossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti