torstai 28. heinäkuuta 2011

Poliisi tiesi Breivikin nimen jo ennen pidätystä

http://www.mtv3.fi/uutiset/ulkomaat.shtml/2011/07/1365739/aftenposten-poliisi-tiesi-breivikin-nimen-jo-ennen-pidatysta
Norjan poliisi tiesi jo ennen pidätystä, että juuri Anders Behring Breivik on todennäköisesti Oslon pommi-iskun takana.
Sanomalehti Aftenpostenin mukaan epäillyn henkilöllisyys selvisi perjantai-iltapäivällä pari tuntia pommin räjähtämisen jälkeen hallintokorttelin turvakamerakuvista.
Niistä kävi ilmi, mikä oli pommin kätköpaikkana toimineen auton rekisterinumero. Numeron pohjalta saatiin selville, että autot ovat vuokrafirma Avisin. Yritys puolestaan kertoi, että auto oli vuokrattu Breivikille.
Breivik oli vuokrannut samalta yritykseltä myös toisen auton, jolla hän ajoi Utöyan saarelle.
Avisin vuokra-autot näyttäisivät olevan punaisia tai valkoisia googlen kuvahaun perusteella.
Oslo bomb attack - after the blast:
http://www.youtube.com/watch?v=1E07Bu9pdgM

Poliisi: Ampuja odotti antautuneena
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2011072714122922_ul.shtml
Poliisi paljasti lisää yksityiskohtia Utöya-saaren ammuskelusta.
Poliisin mukaan ampuja antautui nähdessään poliisin. Kun poliisi astui ulos metsän siimeksestä, ampuja seisoi kädet ylhäällä. Ase oli noin 15 metrin päässä miehestä.
Police Knew Gunman’s Name Before Arrest
http://www.infowars.com/police-knew-gunmans-name-before-arrest/
“He surrendered the moment police called his name 3 minutes after they arrived. What we don’t know is how the police knew the terrorist’s name before they arrested him,” said Snow
Norjan poliisin erikoisyksikkö kiistää veneongelmat
http://yle.fi/uutiset/teemat/Norjan_tragedia/2011/07/norjan_poliisin_erikoisyksikko_kiistaa_veneongelmat_2751067.html
Norjan poliisin erikoisyksikkö kiistää, että vene olisi hidastanut poliisin pääsyä Utøyan saarelle. Poliisi on joutunut Norjassa arvostelun kohteeksi hitaan toimintansa vuoksi. Hidastelua on selitetty muun muassa veneongelmilla.
Poliisin erikoisjoukkojen edustaja Anders Snortheimsmoen sanoi, että vaikka poliisille osoitettu vene hajosi pian, yksikkö hyppäsi nopeasti toiseen, parempaan veneeseen.
Hänen mukaansa erikoisyksikkö saapui saareen samaan aikaan kuin paikallispoliisin joukot, eikä veneen rikkoutuminen aiheuttanut myöhästymistä.
Poliisin erikoisyksiköt ajoivat saarelle Oslosta noin 40 kilometrin matkan. Helikopteria ei käytetty, koska sen miehistö oli lomalla tapahtumahetkellä.
Norjan yleisradioyhtiön NRK:n helikopteri oli Utøyan yllä jo ennen poliisin saapumista. NRK:n kameramiehen mukaan helikopteri oli paikalla noin kuuden ja kymmenen yli kuuden välillä, kun poliisi on sanonut olleensa saarella kello 18.25 Norjan aikaa.
---

Pelottelua jatketaan:

Norjan poliisi etsii vaarallista miestä Oslossahttp://www.mtv3.fi/uutiset/ulkomaat.shtml/2011/07/1365766/norjan-poliisi-etsii-vaarallista-miesta-oslossa
Norjan poliisi: Oslon päärautatieaseman pommiuhka ohi
http://www.mtv3.fi/uutiset/ulkomaat.shtml/2011/07/1365811/norjan-poliisi-oslon-paarautatieaseman-pommiuhka-ohi

Oliko vain sattumaa että torstaina Suomessa tyhjennettiin kolme mcdonaldsia pommi-uhkauksien vuoksi?
http://yksikolmeseiska.blogspot.com/2011/07/pommiuhka-tyhjensi-kaksi-mcdonaldsia.html
Tuntematon mies soitti hampurilaisravintolaan kello 15.10 ja kertoi siellä räjähtävän pommin viiden minuutin kuluttua.
Oslossa räjähti klo 15.26.

---

Norjan terrori-iskut kiihdyttivät puolueiden kasvua
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2011072714123574_ul.shtml

Suomen vapaamuurarit: Breivik erotettiin jäsenyydestä
http://yle.fi/uutiset/teemat/Norjan_tragedia/2011/07/suomen_vapaamuurarit_breivik_erotettiin_jasenyydesta_2750725.html

Ranskan äärioikeisto erotti poliitikon Breivikin ylistämisestähttp://yle.fi/uutiset/teemat/Norjan_tragedia/2011/07/ranskan_aarioikeisto_erotti_poliitikon_breivikin_ylistamisesta_2749584.html
Ranskan äärioikeistopuolue Kansallinen rintama on erottanut jäsenensä, joka ylisti blogissaan Norjan joukkomurhaajaa Anders Behring Breivikiä. Paikallisvaaleissa ehdokkaana ollut Jacques Coutela kutsui Breivikiä ikoniksi ja lännen puolustajaksi.
Coutela vastustaa blogissaan islamin nousua Euroopassa. Hän vertasi tekstissään Breivikiä keskiaikaiseen frankkien valtakunnan johtajaan Kaarle Martelliin, joka pysäytti muslimiarmeijan etenemisen Euroopassa 700-luvulla.
- Norjan terrorihyökkäysten syy: muslimien valloitusta vastaan taisteleminen, Coutela kirjoitti blogissaan.
Coutela poisti kirjoitukset, kun ranskalainen ihmisoikeusjärjestö teki niistä valituksen. Hän myös kiisti kirjoittaneensa tekstin itse vaan löytäneensä sen internetistä.

Italialaispolitikko ylisti ajatuksia

Myös italialainen europarlamentaarikko Mario Borghezio on joutunut kotimaassaan vastatuuleen sen jälkeen, kun hän on ylistänyt Breivikin ajatuksia.
- Monet hänen ajatuksistaan ovat hyviä. Jotkut niistä ovat kerrassaan loistavia, sanoi islamin leviämistä vastustava Borghezio italialaisen radiokanavan haastattelussa.
Borghezio sanoi kuitenkin vastustavansa Breivikin käyttämää väkivaltaa.
Borghezio kuuluu Italian hallituksessa istuvaan Pohjoisen liitto -puolueeseen, joka on tunnettu maahanmuuton vastustamisesta.
Eipä ole yllätys että Borghezion sanomisia on monessa lööpissä näkynyt. Mario nimittäin "otti turpaansa" tämän vuoden Bilderberg kokouksen ulkopuolella Sveitsissä kun koitti sisään ilman kutsua sekä Mario oli järjestämässä Daniel Estulinia puhumaan Bilderbergistä Eu:n lehdistötilaisuuteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti