lauantai 16. heinäkuuta 2011

Google näpelöi muistiasi

http://www.digitoday.fi/yhteiskunta/2011/07/15/google-napeloi-muistiasi/20119951/66
Internetin hakukoneet Googlen johdolla ovat muuttaneet tapaa, millä ihmiset etsivät tietoa ja ratkovat arjen ongelmia. Yhteiskunnalliset vaikutukset näyttävät menevän vieläkin pidemmälle.

Columbian yliopiston tutkimuksen mukaan itse muistin toiminta on muuttunut verkon hakutyökalujen myötä. Unohdamme asioita, jotka luotamme löytävämme internetistä. Muistamme todennäköisemmin asioita, joiden emme usko olevan haettavissa netistä.

– Aivomme nojaavat muistamisessa internetiin paljolti samalla tavalla, kuin ne nojaavat ystävän, perheenjäsenen tai työkaverin muistiin. Muistamme vähemmän tiedon itsensä tietämisen kautta kuin sen kautta, mistä tieto on löydettävissä, psykologi Betsy Sparrow vertailee.

Sparrow'n tutkimus julkaistiin torstaina Science-lehdessä. Tulokset eivät tarkoita sitä, että ihmisistä olisi tullut tyhmempiä Googlen vuoksi, tutkija Sparrow korostaa. Pystymme edelleen muistamaan asioita, joilla on meille merkitystä. Samalla meistä tulee entistä taitavampia muistamaan, mistä löydämme asioita.
---
Facebook-käyttö kertoo, oletko luuseri vai voittaja
Facebook ja muu sosiaalinen media antavat yrityksille tehokkaan mahdollisuuden panna asiakkaat ja mahdolliset uudet työntekijät paremmuusjärjestykseen. Katso, miten verkko on jo alkanut rakentaa kastijärjestelmän kaltaista uutta luokkayhteiskuntaa.
http://www.taloussanomat.fi/tyo-ja-koulutus/2011/07/16/facebook-kaytto-kertoo-oletko-luuseri-vai-voittaja/20119960/139

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti