perjantai 15. heinäkuuta 2011

Kiina kovistelee USA:ta hoitamaan velkaneuvottelut

http://www.talouselama.fi/uutiset/kiina+kovistelee+usata+hoitamaan+velkaneuvottelut/a654991
Yhdysvaltain keskuspankin Federal Reserven pääjohtaja Ben Bernanke sanoi keskiviikkona, että maata kohtaa suuri taloudellinen katastrofi, jos Yhdysvaltain presidentti Barrack Obama ja repulikaanit eivät pääse yhteisymmärrykseen velkakaton nostamisesta.
Torstaina USA:n suurin lainanantaja, Kiina, korosti omia pelkojaan, kertoo The New York Times -lehti.
Kiina kehottaa USA:ta toimimaan nopeasti ja tehokkaasti saadakseen neuvottelut päätökseen. Ulkoasianministeriön edustaja sanoi Kiinan toivovan, että Yhdysvaltain kongressi ottaisi käyttöön vastuullisen toimintamallin ja tekisi tarvittavat järjestelyt, jotka takaisivat sijoittajien mielenkiinnon maata kohtaan
Obamalla ja republikaaneilla on kiire saada aikaan sopu velkaongelman hoitamisesta. Elokuun 2. päivänä velkakaton raja tulee vastaan.
Kiina omistaa yli tuhannen miljardin dollarin edestä USA:n arvopapereita ja on luonnollisesti huolissaan tilanteesta.
Fed-pomo: Kulta ei ole rahaa
Republikaanien kongressiedustaja Ron Paul haastoi keskiviikkona Yhdysvaltain keskuspankin pääjohtajan Ben Bernanken keskustelemaan siitä, onko kulta rahaa. Kuumentuneesta keskustelusta kirjoittavat muun muassa The Atlantic ja Forbes.
...
Forbesin mukaan käyty keskustelu oli yksi harvoista kerroista, jolloin luottamushenkilö on julkisesti ajanut Bernanken pois hänen mukavuusalueeltaan.
Koko juttu ja video:
http://www.talouselama.fi/uutiset/fedpomo+kulta+ei+ole+rahaa/a654748

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti