perjantai 15. heinäkuuta 2011

Murdochin mediaimperiumi helisemässä - FBI ottaa syytökset tutkintaan

http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/murdochin-mediaimperiumi-helisemassa---fbi-ottaa-syytokset-tutkintaan/art-1288401700225.html
Yhdysvaltain liittovaltion poliisi FBI kertoo ryhtyvänsä tutkimaan, salakuunteliko News of the World -lehti syyskuun 11. päivän terroristi-iskujen uhrien omaisten puhelimia.
Yhdysvaltain kongressin jäsen on pyytänyt asiasta tutkintaa.

Rupert Murdochin omistamaan News Corp -konserniin kuuluvaa lehteä epäillään Britanniassa puhelinten salakuuntelusta ja poliisin lahjomisesta. Lehti lakkautettiin viime sunnuntaina.
Hugh Grant raivosi salakuunteluskandaalista
http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/hugh-grant-raivosi-salakuunteluskandaalista/art-1288401537387.html
Yhdeksi salakuunteluskandaalin ”kansalaisaktivisteista” on ehkä yllättäen noussut brittiläinen elokuvatähti Hugh Grant. Hän on ottanut hampaisiinsa median ja erityisesti Rupert Murdochin ja poliitikkojen tuttavalliset välit.

Kun salakuuntelututkimus käynnistyi uudelleen alkuvuonna, Grant päätti tavata News of the Worldin entisen päätoimittajan Paul McMullenin pubissa ja ironisesti nauhoitti salaa keskustelun.

- McMullen kertoi, kuinka laajaa ja ammattimaista hakkerointi oli News of the Worldissa... Eikä vain siellä. Raha vaihtoi säännöllisesti omistajaa lehden ja poliisin välillä. Margaret Thatcher oli ensimmäinen pääministeri, joka tajusi, ettei tässä maassa tule valituksi ilman Murdochin lehtien tukea. Joka pääministeri sen jälkeen on jatkanut tuon pohatan nuoleskelua, Grant avautui BBC:lle.

Grant on jatkanut pääministeri David Cameronin painostusta, joka on valmiiksi kiusallisessa tilanteessa, sillä News of the Worldin ex-päätoimittaja Andy Coulson toimi alkuvuoteen asti hänen lehdistöpäällikkönään.

- Surullinen tosiasia on, että pääministeri ja oppositiojohtaja vaimoineen sekä hallituksen jäsenet olivat kaikki Murdochin kesäjuhlissa ryystämässä Pimm’siä ja nauramassa hänen vitseilleen. Se on surullinen kuva siitä, kuka tätä maata johtaa, Grant puhisi.

- Tämän on vedenjakaja Cameronille ja hänen hallitukselleen. Hän voi jatkaa Murdochin pikkuapurina toimimista tai olla valtiomies. Jos hän valitsee jälkimmäisen, sen tarkoittaa laajempaa tutkintaa, Grant jatkoi Guardianille.
---
Päivitys 15.7.2011

Murdoch parlamentin eteen – Brooks eroaa
http://www.taloussanomat.fi/media/2011/07/15/murdoch-parlamentin-eteen--brooks-eroaa/20119935/135
Rupert Murdoch pyörsi aiemman kantansa ja ilmoitti tulevansa brittiparlamentin kuultavaksi. Murdoch kehuu yhtiön hoitaneen tilanteen "äärimmäisen hyvin". Murdochin luottohenkilö, toimitusjohtaja Rebekah Brooks sanoi perjantaina eroavansa.
---



---
Päivitys 18.7.2011

Jo toinen poliisijohtaja eroaa Britannian salakuuntelukohun takiahttp://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2011071814076000_ul.shtml

Washington Post defends Murdoch

http://thetruthserumblog.blogspot.com/2011/07/washington-post-defends-murdoch.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti