keskiviikko 26. lokakuuta 2011

Valtiontalouden tarkastusvirasto selvittää Suomen takausvastuut

http://yle.fi/uutiset/talous_ja_politiikka/2011/10/valtiontalouden_tarkastusvirasto_selvittaa_suomen_takausvastuut_2979562.html
Valtiontalouden tarkastusvirasto selvittää parhaillaan, onko Euroopan väliaikaisen kriisirahaston Suomelle luomista vastuista ja riskeistä annettu eduskunnalle oikea kuva.
Eduskunnassa on ollut epätietoisuutta, kuuluvatko korot 14 miljardin takausvastuuseen vai eivät. Valtiontalouden tarkastusviraston pääjohtaja Tuomas Pöysti sanoo, että asian selvittely on vielä kesken.
- Tähänastisen tiedon valossa varsinaisesta harhaanjohtamisesta ei ole kysymys, mutta vastuukokonaisuus on monimutkainen. Monimutkaisuuden kuvaaminen ei ole kaikilta osin ollut onnistunutta.
Tarkastusvirasto käy läpi eduskunnalle annettuja tietoja eli hallituksen esitystä Euroopan väliaikaisen rahoitusvakausvälineen puitesopimuksesta ja Suomen takausvastuun laajentamisesta.
Selvitystyön on määrä valmistua ensi vuoden alussa. Asiaa selvitetään myös eduskunnan tarkastusvaliokunnassa ja perustuslakivaliokunnissa, joissa VTV on kuultavana.
Tarkastus lähti VTV:ssä liikkeelle jo keväällä, koska virastossa katsottiin, että vastuut ja riskit ovat voimakkaasti kasvamassa eikä Suomessa eikä muissakaan maissa ole riittävän kehittyneitä välineitä tarkastella takausvastuita.
Pöysti toteaa, että ymmärrettävistä syistä kriisioloissa joudutaan toimimaan nopeasti.
- Olisi tärkeää, että kriisilainsäädännön valmisteluun voitaisiin antaan riittävästi voimia, jotta yleinen uskottavuus ja luottamus eivät joutuisi kärsimään, kun kiireessä joudutaan tekemään paljon ja siinä voi tulla virheitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti