keskiviikko 12. lokakuuta 2011

Mafia levinnyt maailmanlaajuiseksi talousmahdiksi

http://www.ts.fi/online/ulkomaat/265677.html
Italialainen mafia ei ole enää yksinomaan perinteistä suojelubisnestä ja raakoja murhia, vaan se on laajentunut maailmanlaajuiseksi taloudelliseksi järjestelmäksi, jossa rahaa liikutellaan helposti paikasta toiseen. Mafiajärjestöt omistavat nykyisin lukuisia erilaisia liikeyrityksiä ja ovat osallisina kansainvälisissä luottolaitoksissa. Näin ne ovat saaneet globaalistuvassa maailmassa tärkeän aseman.
–Rikollisjärjestöjen vuosituotto Italiassa on noin 150 miljardia euroa. Tästä noin 40 prosenttia käytetään uuden rikollisen toiminnan rahoittamiseen ja loput 60 prosenttia investoidaan lailliseen toimintaan Euroopan rahoitusmarkkinoille, kertoo rikollisjäerjestöjen sosiologiaa tutkinut Francesco Forgione.
Forgione on saapunut Suomeen markkinoimaan uutta mafiajärjestöistä kertovaa kirjaansa Mafia Export. Kirjassa hän kertoo kolmen suurimman mafian, Cosa Nostran, Camorran ja ’Ndranghetan maailman valloituksesta.
–Halusin kirjassani osoittaa, että kun mafian rahoja saapuu markkinoille, rahan perässä seuraavat myös mafian miehet ja rikollisuus, Forgione kertoo.
Francesco Forgione on muun muassa opiskellut sosiologiaa ja osallistunut aktiivisesti politiikkaan. Hän toimi myös mafian vastaisen komission johtajana 2000-luvulla. Nykyisin Forgione opettaa rikollisjärjestöjen sosiologiaa L’Aquilan yliopistossa.
TS-STT
Talouskriisi kuin onnenpotku mafialle
http://www.taloussanomat.fi/ihmiset/2011/10/12/talouskriisi-kuin-onnenpotku-mafialle/201114569/12
Globalisaatio avaa uusia tienestimahdollisuuksia niin laillisille kuin laittomillekin yrittäjille. Italian mafiasta on tullut maapalloistumisen suurimpia menestystarinoita. Italialainen mafiatutkija Francesco Forgione varoittaa mafian saaneen uutta puhtia globaalista talouskriisistä, joka vauhdittaa rikollisen rahan siirtymistä laillisen talouden puolelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti