torstai 13. lokakuuta 2011

Tokiosta löytyi säteilypesäke

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2011101314564452_ul.shtml
Tokiossa on havaittu kohonneita säteilyarvoja, viranomaiset kertovat.
Säteilypesäke sijaitsee Setagayan erillisalueella Tokion keskustan lounaispuolella, noin 200 kilometrin päässä Fukushiman ydinlaitoksesta, joka vaurioitui maaliskuun tsunamissa.
Asuinalueella sijaitsevassa paikassa mitattiin säteilyä 3,35 mikrosievertiä tunnissa. Lukema on korkeampi kuin joillakin alueilla, jotka evakuoitiin Fukushiman katastrofin seurauksena. Viranomaiset kuitenkin vakuuttivat, ettei säteilystä ole vaaraa asukkaiden terveydelle.
Säteilypesäke havaittiin noin metrin korkeudella katukiveyksestä sen jälkeen, kun huolestunut asukas oli ottanut yhteyttä viranomaisiin. Kyodo-uutistoimiston mukaan lapset kävelevät usein kyseistä katua matkallaan kouluun.
Kyodon mukaan henkilö, joka seisoisi pesäkkeessä kahdeksan tuntia päivässä vuoden ajan saisi noin 17 millisievertiä säteilyä. Hallituksen asettama turvaraja 20 millisievertiä vuodessa.
Viranomaiset selvittävät nyt säteilyn alkuperää ja miten se paikka saataisiin puhdistettua. Viranomaiset uskovat, että saastunutta sadevettä on mahdollisesti kertynyt katolle, mistä se on tippunut katukiveykselle. Lähialueella aiotaan myös suorittaa lisää säteilymittauksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti