torstai 13. lokakuuta 2011

Berliinin rautatiet kaaoksessa palopommien takia

http://yle.fi/uutiset/ulkomaat/2011/10/berliinin_rautatiet_kaaoksessa_palopommien_takia_2945104.html
Berliinin rautatiet ovat olleet alkuviikon kaaoksessa löydettyjen palopommien jäljiltä, ja lisää poliiseja on määrätty varmistamaan junaliikenteen turvallisuutta. Saksan viranomaiset ovat maanantain jälkeen löytäneet 15 polttopulloa seitsemästä eri paikasta.
Kukaan ei ole loukkaantunut tuhopolttoyrityksissä, mutta junaliikenteen katkokset ovat haitanneet tuhansien ihmisten matkaa.
Viimeisimmät kolme polttopulloa löydettiin keskiviikkona. Länsi-Berliinin Staakenin alueelta löydetty palopommi syttyi palamaan, mutta ei räjähtänyt. Kaksi muuta eteläisestä ja keskisestä Berliinistä havaittua polttopulloa ehdittiin tehdä vaarattomiksi.
Saksan viranomaisten mukaan palopommit olisi jätetty paikkoihin jo sunnuntaina, mutta runsaiden sateiden takia ne eivät ole räjähtäneet suunnitellusti. Viranomaiset sanovat, että laitteita voi olla vielä lisää.
Saksan rautatiet on luvannut 100 000 euron palkkion tekijöiden jäljille johtavista vihjeistä.
Aiemmin tuntematon vasemmistoryhmittymä Hekla Empfangskommitee on ottanut vastuun iskuista. Ryhmä sanoo haluavansa saada aikaan laajaa kaaosta ja vastustavansa saksalaisjoukkojen läsnäoloa Afganistanissa.
AP

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti