tiistai 4. lokakuuta 2011

Haktivistit uhkaavat kaataa New Yorkin pörssin

http://www.tietokone.fi/uutiset/haktivistit_uhkaavat_kaataa_new_yorkin_porssin
Hakkerimenetelmiä käyttävä aktivistiryhmä Anonymous uhkaa kaataa New Yorkin pörssin 10. lokakuuta. Tiedotusvälineille ja erikseen ”maailman kansalaisille” suunnatun YouTube-videoviestin oheistietojen mukaan pörssi on tarkoitus kaataa kohdistetulla palvelunestohyökkäyksellä.
Youtube-videoviestin mukaan uhkaus liittyy New Yorkin pörssikadulla Wall Streetillä muutaman viikon jatkuneeseen Occupy Wall Street -mielenosoitukseen. Syyskuun 17. päivä alkanut mielenosoitus vastustaa finanssisektorin löysää sääntelyä ja kasvavaa taloudellista epätasa-arvoa.
Korkealentoisen juhlallisia sanankäänteitä sisältävä viesti toteaa, että Anonymous-aktivistiryhmä julistaa sodan New Yorkin pörssiä (NYSE) vastaan.
”Emme enää voi pysyä hiljaa, kun väestöä riistetään ja pakotetaan tekemään uhrauksia voiton nimissä. Näytämme maailmalle, että olemme sanallemme uskollisia. Lokakuun 10. NYSE pyyhkäistään pois internetistä. Odotettavissa on päivä, jota ei koskaan unohdeta”, videolla puhuva koneellinen miesääni sanoo.
Pörssi on tarkoitus lamaannuttaa kohdistetulla palvelunestohyökkäyksellä (ddos). Videon ohessa näkyy linkki ddos-hyökkäystyökalun lataamiseen ja kohdeosoite sekä kellonaika iskulle. Videon kommenteissa pohditaan myös, että tarkoituksena voi olla tavalla tai toisella lamaannuttaa myös itse pörssin kaupankäynti.

Anonymous tehnyt ennenkin laajoja iskuja

Aktivistiryhmä on myös aiemmin julkaissut YouTube-sivullaan samaa mielenosoitusta käsitteleviä ja tukevia videoita. Viime viikolla Anonymous esitti New Yorkin poliisille uhkauksen, että se ryhtyy toimiin, jos mielenosoittajia kohdellaan kaltoin.
Nyt viulunkielet on viritetty kireälle: ”Emme anna anteeksi. Emme unohda. Wall Street, odota meitä”, viesti päättyy.
Anonymous on tullut tunnetuksi juuri palvelunestohyökkäyksistä, joilla se on kaatanut useita verkkosivustoja. Usein iskujen pontimena on ollut kostonhalu. Epämääräinen ryhmä on tehnyt muunkinlaisia hakkeri-iskuja.
Yksi vakavimmista voi olla Sonyn PlayStation Networkin laaja tietomurto, jossa hakkerit veivät palvelun käyttäjätunnuksia ja luottokorttitietoja. Sony joutui sulkemaan koko palvelun viikoiksi ja on väittänyt, että Anonymous oli iskun takana. Anonymous on kiistänyt epäilyn ja väittänyt, että taustalla oli taho, joka halusi vahingoittaa ryhmän mainetta.
Viime aikoina Anonymous on alkanut tukea katutason mielenosoittajia, joilla ei ole tietoteknisiä rahkeita. Äskettäin aktivistiryhmän jäseniä oli mukana tukemassa San Franciscon alueen joukkoliikennepalvelun mielenosoituksia, joissa ryhmä vastusti sitä, että viranomaiset olivat katkaisseet metroasemien matkapuhelinverkot mielenosoitusten hillitsemiseksi.
Ajoittain Anonymous-hakkereita on onnistuttu pidättämään eri puolilla maailmaa. Pidätysten jälkeen on tapahtunut kostohyökkäyksiä viranomaisia vastaan.
Anonymous se jatkaa tekosyiden antamista eliitille internetin tiukempaan kontrolliin ja sensuuriin. Toivottavasti ovat tyytyväisiä siinä vaiheessa kun pelkän netin käyttöön tarvitaan joillakin verkkopankkitunnuksilla tunnistautuminen tai vielä pahempaa jos jonkunlaiset kanavapaketit tulevat tuhoamaan vapaan internetin.

Miettikää nyt edes hetki ennenkuin menette lataamaan jotain loic softaa millä annatte koneenne/internet yhteytenne jonkun täysin tuntemattoman tahon käyttöön  rikollisessa toiminnassa. Rikoksella rikokseen vastaaminen ei ole kovin järkevää toimintaa. Nämä tahot joita vastaan koitatte taistella vain odottavat syitä joilla rajoittaa internetiä.

Lisää aiheesta:
http://yksikolmeseiska.blogspot.com/search/label/internet%20kontrolli
http://yksikolmeseiska.blogspot.com/search/label/internet%20sensuuri
http://yksikolmeseiska.blogspot.com/search/label/anonymous
http://yksikolmeseiska.blogspot.com/search/label/cyber%20false-flag

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti