lauantai 5. toukokuuta 2012

Uusi isku Socaan – sivusto kiinni

http://www.itviikko.fi/uutiset/2012/05/03/uusi-isku-socaan--sivusto-kiinni/201228690/7
Brittiläinen viranomainen Serious Organised Crime Agency (Soca) joutui jälleen hajautetun palvelunestohyökkäyksen kohteeksi.
Soca päätti hyökkäyksen vuoksi vetää sivustonsa kokonaan alas keskiviikkona. Tällä hetkellä sivusto on edelleen saavuttamattomissa.
Viranomainen joutui hyökätyksi viime kesänä Anonymousin toimesta. Ei ole varmuutta, kuka on tällä kertaa iskun takana. Myöskään motiivi ei ole selvä. Soca tiedotti äskettäin kymmenien korttitietoja myyvien verkkosivujen alasajosta.
Tutkimusyhtiö Ovumin analyytikko Andrew Kellett esittää kritiikkiä Socaa kohtaan. Kellettin mielestä viranomaisen puolustukset eivät ole kehittyneet riittävästi sitten viime kesän hyökkäyksen.
Soca toisaalta huomauttaa ZDNet UK:n mukaan, ettei veronmaksajien rahoja kannata tuhlata siihen, että verkkosivusto kestää ajoittaiset hyökkäykset.
Analyytikko Kellett kiittää Socaa siitä, että se huomasi hyökkäyksen nopeasti ja päätti vetää sivunsa alas. Tämä suojeli muita sivustoja, jotka käyttävät samaa palveluntarjoajaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti