torstai 24. toukokuuta 2012

EKP:n Draghi: Euroopan astuttava kohti tiiviimpää poliittista integraatiota

http://www.taloussanomat.fi/ulkomaat/2012/05/24/ekpn-draghi-euroopan-astuttava-kohti-tiiviimpaa-poliittista-integraatiota/201230095/12
Euroopan on otettava askel kohti suurempaa poliittista integraatiota vakuuttaakseen sijoittajat rahaliiton tulevaisuudesta. Näin sanoo Euroopan keskuspankin (EKP) pääjohtaja Mario Draghi.
– EKP on epätavanomaisilla toimillaan auttanut voittamaan aikaa ylläpitäen rahaliiton toimintakykyä ja estäen pankkijärjestelmän romahduksen, jolla olisi ollut vielä koettuakin pahempia seurauksia tuotannolle ja työllisyydelle, Draghi sanoi puheessaan Roomassa.
– Nyt olemme kuitenkin tulleet pisteeseen, jossa Euroopan integraatioprosessin on otettava rohkea loikka poliittisessa mielikuvituksessa. Sen vuoksi olen puhunut kasvupaketin tarpeesta jo tunnetun valtiontaloutta koskevan paketin lisäksi, hän sanoi.
Draghi sanoo, että pankkien on otettava jälleen kontolleen reaalitalouden rahoittaminen, ja että pankkien antolainaus on avain työllisyyteen ja kasvuun. Hän myös kehotti Euroopan unionin jäsenmaita investoimaan uusiin rakennus- ja tutkimushankkeisiin.
Kts. myös:
http://yksikolmeseiska.blogspot.com/2012/05/eu-commission-to-outline-plans-for.html
http://yksikolmeseiska.blogspot.com/2012/05/tekeeko-ranska-ehdotuksen-eurobondeista.html
http://yksikolmeseiska.blogspot.com/2012/05/euvostoliiton-kansantalous-tutuksi.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti