sunnuntai 27. toukokuuta 2012

Puumala kummastelee: Suomen rahaa Nato-maan ilmatilan valvontaan?

http://www.kansanuutiset.fi/uutiset/kotimaa/2803284/puumala-kummastelee-suomen-rahaa-nato-maan-ilmatilan-valvontaan
Oppositiossa olevan keskustapuolueen Tuomo Puumala arvioi, että kokoomuksen Nato-into on tarttunut koko kuuden puolueen hallitukseen.
Puumala on keskustan varapuheenjohtaja ja puheenjohtajaehdokas. Hän on myös kansanedustaja

Natoon päin

Puumala kummeksui perjantaina tiedotteessaan hallituksen intoa osallistua Islannin ilmatilan valvontaan. Hänen mukaansa presidentin sekä valtioneuvoston ulko- ja turvallisuuspoliittisen valiokunnan päätös selvittää asia myönteisessä hengessä ennakoi hallituksen valmistautuvan ottamaan uuden askeleen Naton suuntaan.
Hänen mukaansa asiantuntijalausunnot osoittavat, ettei kyse ole vain pohjoismaisesta yhteistyön tiivistämisestä.
– Tällä päätöksellä mennään taas syvemmälle transatlanttisessa yhteistyössä. Kokoomus vie Suomea Naton syliin ja hallituspuolueet vasemmistoliittoa myöten kirmaavat innolla perässä.

Rahaa Naton hyväksi?

Puumalan mukaan hallitus on muuttanut kantaansa entistä Nato-myönteisemmäksi. Hänestä se ei kuitenkaan tarkoita, että eduskunta on samaa mieltä.
Puumala vaatii laajaa keskustelua Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikasta sekä tarkkaa tietoa operaation kustannuksista.
– Miten voi olla mahdollista, että samalla, kun Puolustusvoimista irtisanotaan henkilöstöä ja varuskuntia lakkautetaan, hallitus on valmis laittamaan rahaa Nato-maan ilmatilan valvontaan? hän kysyy.
– Turvallisuuspoliittista linjaamme ei pidä muuttaa naamioverkon suojassa, vaan asiasta on käytävä perusteellinen keskustelu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti