maanantai 21. toukokuuta 2012

Tekeekö Ranska ehdotuksen eurobondeista?

http://www.taloussanomat.fi/kansantalous/2012/05/21/tekeeko-ranska-ehdotuksen-eurobondeista/201229801/12
Reutersin lähteiden mukaan Ranskan vastavalittu presidentti Francois Hollande tekisi ehdotuksensa saadakseen Saksan liittokanslerin Angela Merkelin höllentämään otettaan säästölinjasta.
Reutersin mukaan muutamat Yhdysvaltain ja Euroopan unionin (EU) virkamiehet uskovat, että ajatus eurobondeista olisi voinut olla esillä alustavasti jo G8-maiden kokouksessa viikonloppuna. Varsinaisesti se esitettäisiin samojen lähteiden mukaan EU-johtajien tapaamisessa Brysselissä keskiviikkona 23.5.
Hollanden uskotaan hakevan lähteiden mukaan tukea eurobondisuunnitelmalleen Italian pääministeri Mario Montilta ja Espanjaan pääministeri Mariano Rajoylta.
Saksan, Hollannin ja Suomen uskotaan edelleen vastustavan eurobondeja. Saksan liittokanslerin Merkelin mukaan euroalueen yhteiset joukkovelkakirjat eli niin sanotut eurobondit ovat mahdollisia vain jos euroalue yhdentyy.
Kts. myös:
http://yksikolmeseiska.blogspot.com/2012/05/meet-new-boss-french-president-is.html
Komissio on muun muassa ehdottanut nk. projektibondien käyttöön ottoa rajat ylittävien infrainvestointien rahoittamiseksi. Rehn liittäisi projektibondit osaksi laajempaa investointisopimusta, jolla tuettaisiin vihreiden teknologioiden kehittämistä. Hankkeisiin voitaisiin ohjata rahaa myös EU:n budjetin kautta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti