perjantai 2. maaliskuuta 2012

Juncker väistyy euroryhmän johdosta – Kataista veikataan seuraajaksi

http://www.taloussanomat.fi/politiikka/2012/03/02/juncker-vaistyy-euroryhman-johdosta--kataista-veikataan-seuraajaksi/201224505/12
Luxemburgin pääministeri Jean-Claude Juncker ei halua enää jatkaa euromaiden valtiovarainministereiden euroryhmän johdossa nykyisen puheenjohtajakautensa päätyttyä. Junckerin kausi päättyy kesäkuun lopulla.
Junckerilta kysyttiin tänään Brysselissä, aikooko hän hakea jatkokautta, mutta vastauksena oli lyhyt "ei". Syyksi Juncker sanoi "aikarajoitteet".
Julkisuudessa on liikkunut huhuja, että Suomen pääministeri Jyrki Katainen (kok.) olisi ehdolla Junckerin seuraajaksi.
– Se riippuu, Juncker vastasi, kun häneltä kysyttiin, olisiko hän valmis tukemaan Kataista euroryhmän seuraavaksi puheenjohtajaksi.
– Sen pitää olla joku, joka osaa ajatella itsenäisesti ja joka on valmis kuuntelemaan mielipiteitä niin pohjoisesta, etelästä, idästä, lännestä kuin euroalueeltakin. Se ei voi olla joku, joka edustaa tiukasti joitain äärimielipiteitä.
Juncker kertoi myös, että hän ja Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Herman Van Rompuy etsivät ehdokkaita paitsi euroryhmän johtoon myös Euroopan keskuspankin johtokuntaan sekä Euroopan pysyvän vakausmekanismin ESM:n ja Euroopan jälleenrakennus- ja kehityspankin EBRD:n johtoon.
– Yritämme seuraavan kahden viikon aikana löytää ehdokkaat näihin pesteihin, Juncker sanoi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti