keskiviikko 14. maaliskuuta 2012

HS: Valtaosa upseereista tyrmää uudistukset "Poliitikot puukottivat selkään"

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2012031415320969_uu.shtml
Suomalaisten upseerien enemmistön mukaan maan poliittinen johto on epäonnistunut puolustusvoimien uudistuksessa. Tyytymättömien suuren joukon mielestä koko maata ei enää pystytä uskottavasti puolustamaan.
Laaja tyytymättömyys päättäjien toimintaan selvisi Helsingin Sanomien ja Upseeriliiton tekemässä kyselyssä. Sähköpostitse toteutettuun tutkimukseen vastasi noin puolet Puolustusvoimien aktiivisista upseereista eli noin 1500 henkilöä.
Viime vuonna vielä jopa 40 prosenttia upseereista piti poliitikkojen maanpuolustusta koskevia päätöksiä onnistuneina. Tänä vuonna luku oli romahtanut 17 prosenttiin. Kriittisesti suhtautuvien määrä on hätkähdyttävät 75 prosenttia.
- Poliitikot suoraan sanoen puukottivat selkään, purkaa tuntemuksiaan kyselyyn vastannut maavoimien luutnantti.
- Ilmeisesti nykyhallituksella on tarkoitus lakkauttaa koko Puolustusvoimat, kirjoitti toinen kyselyyn vastannut maavoimien luutnantti.
Upseeriliiton puheenjohtaja Harri Westerlund toteaa lehdelle, että muun muassa puolustusministeri Stefan Wallin ja Puolustusvoimain komentaja Ari Puheloinen ovat olleet julkisuudessa eri mieltä säästöjen vaikutuksista.
- Puolustusministeri on esittänyt hyvin voimakkaasti, että hänen mielestään ei ole tule romahdusta suorituskyvyssä, mutta komentaja on sanonut, että tulee kyvyn selkeä alenema, ja hän on aidosti huolissaan tilanteesta.
Helsingin Sanomien kyselyn mukaan lähes koko upseeristo katsoo, että Suomen armeijan suorituskyky heikkenee seuraavan neljän vuoden aikana.
- Onhan se turhauttavaa, jos ei anneta tehtävän vaatimia rahoja, Westerlund kuvailee tilannetta.
Upseeriliiton puheenjohtaja jyrähtää säästöistä: "Poliitikot ottivat tietoisen riskin"http://www.iltalehti.fi/uutiset/2012031415321473_uu.shtml

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti