sunnuntai 5. helmikuuta 2012

Verkkohyökkääjät ovat kaikkia maita edellä - näin Suomi pärjää

http://www.tietoviikko.fi/cio/verkkohyokkaajat+ovat+kaikkia+maita+edella++nain+suomi+parjaa/a768440
Suomi, Ruotsi ja Israel ovat parhaiten kyberuhkiin valmistautuneita maita, kertoo tietoturvayhtiö McAfeen ja SDA:n uusi raportti.
Myös Yhdysvallat ja Britannia ovat suhteellisen hyvin valmistautuneita kyberhyökkäyksiä vastaan, ainakin verrattuna moneen muuhun kehittyneeseen maahan. McAfeen ja Security and Defence Agenda -ajatushautomon mukaan jokaisen maan pitää tehdä enemmän töitä kyberuhkien estämiseksi.
Tietoturva-asiantuntijoiden raportti 23 eri maan tietoverkkojen turvallisuudesta, ei anna yhdellekään maalle parasta arvosanaa eli viittä tähteä. Suomi, Ruotsi ja Israel saivat raportissa 4,5 tähteä, kun taas Yhdysvallat, Britannia, Ranska ja Saksa saivat neljä tähteä. Intia, Brasilia ja Meksiko sijoittuivat raportissa alimmaksi.

”Verkkohyökkääjä on jokaista maata edellä”

McAfeen teknologiajohtaja Phyllis Schneck sanoo uutispalvelu Idgns:lle, että yksikään maa ei ole kyberhyökkääjiä edellä.
”Hyökkääjät ovat aina nopeampia ja vikkelämpiä kuin puolustajat”, Schneck jatkaa.
Schneck perustelee vastaustaan sillä, että verkkorikollisten ei tarvitse painia oikeudellisten ja poliittisten ongelmien kanssa, vaan voivat vapaasti jakaa tietojaan keskenään ilman huolta esimerkiksi kilpailukykyisistä asioista.
”Joudumme puolustautumaan vastustajia vastaan, joilla ei ole rajoja, kun taas meidän täytyy mennä kokouksiin ja tehdä raportteja saadaksemme tiedot yhteen”, Schneck sanoo.

Tietoverkkojen turvallisuus yhtä tärkeää kuin rajaturvallisuus

SDA haastatteli 80 tietoverkkoasiantuntijaa raporttiin ja tämän lisäksi teetti kyselyn vielä 250 eri asiantuntijalle. 57 prosenttia kyselyyn vastanneista uskoo kyberkilpavarustelun alkaneen, ja 36 prosenttia sanoi uskovansa tietoverkkojen turvallisuuden olevan tärkeämpää nykyään kuin maan ohjuspuolustusjärjestelmän. Noin 45 prosenttia vastanneista sanoi tietoverkkojen turvallisuuden olevan yhtä tärkeää kuin maan rajaturvallisuuden.
Tietoturva-asiantuntijat ovat jo pitkään vaatineet parempaa tiedonkulkua yritysten ja valtioiden välille. McAfeen ja SDA:n raportti avaakin uusia ajatuksia globaaleista sopimuksista, joilla voitaisiin ohjata tiedonkulkua.
Maat voisivat työskennellä Schneckin mukaan yhdessä luodakseen tietojen jakamiselle ”liikennesäännöt”.
”Vaikka kaikki tieto ei voi olla vapaata kaikille, pitäisi kuitenkin olla joku tapa ottaa kaikista tärkein tieto huomioon ja tehdä sille jotain”, Schneck jatkaa.

”Yritykset ovat huolissaan omista osakekursseistaan”

Schneck lisää, että yritykset ovat kuitenkin huolissaan asiakkaidensa turvallisuudesta, omista osakekursseistaan ja muista ongelmista, jota tulisi liiallisen tiedostojen jakamisen yhteydessä.
”Varmasti jokainen järkevä ihminen on samaa mieltä siitä, että jos keräämme tiedot yhteen kyberuhkista, saamme paremman kuvan niistä”, Schneck sanoo. Hän jatkaa vielä, että ”siinä vaiheessa kun saamme selville pienen osan uhasta, se ei ole luultavasti enää edes merkityksellinen uhalle”.
Schneckin mielestä reaaliaikainen tietojen jakaminen on tapa saada etulyöntiasema verkkorikollisia vastaan.
”Hyökkääjät eivät omista verkkoinfrastruktuuria. He eivät voi tehdä vastaavaa tietojen jakamista reaaliaikaisesti, mitä me pystyisimme tekemään”, Schneck kiteyttää.
McAfeen ja SDA:n raportti sisältää useita suosituksia valtioille ja yrityksille. Tutkimus kehottaa myös yrityksiä keskittymään älypuhelinten ja pilvipalveluiden tietoturvaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti