keskiviikko 28. joulukuuta 2011

Chavez vihjasi USA:n levittävän syöpää Etelä-Amerikan johtajiin

http://www.hs.fi/ulkomaat/Chavez+vihjasi+USAn+levitt%C3%A4v%C3%A4n+sy%C3%B6p%C3%A4%C3%A4+Etel%C3%A4-Amerikan+johtajiin/a1305552278116
Venezuelan presidentti Hugo Chavez pohdiskeli keskiviikkona teoriaa, jonka mukaan Yhdysvallat on voinut keksiä keinon sairastuttaa Etelä-Amerikan maiden johtajat syöpään. Ajatus syntyi, kun tuli tieto, että Argentiinan presidentti Cristina Fernandezilla on havaittu syöpä.
Chavezin spekulointi on hänelle tyypillistä provokatorista esiintymistä. Chavezilta leikattiin kesällä kasvain lantiosta. Hän korosti, että hän ei esitä syytöksiä vaan ajattelee vain ääneen.
"Ei olisi mitenkään ihmeellistä, jos he olisivat keksineet tekniikkaa, joka levittää syöpää ja josta kukaan ei ole tähän mennessä tiennyt mitään. En osaa sanoa. Tuli vain mieleeni", Chavez sanoi televisiopuheessa.
"Mutta tämä on hyvin, hyvin, hyvin outoa. Tätä on vaikea selittää järkevästi, varsinkin kun ottaa huomioon todennäköisyyksien lait", hän sanoi.
Chavezilla, Fernandezilla, Paraguayn Fernando Lugolla, Brasilian Dilma Rousseffilla ja maan entisella presidentillä Lula da Silvalla on kaikilla tavattu syöpä hiljattain. Kaikki ovat vasemmistolaisia poliitikkoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti