tiistai 3. heinäkuuta 2012

Facebookin työntekijät saivat yleissalasanan, jolla pääsi kaikkien käyttäjien tileille

http://www.aamulehti.fi/Ulkomaat/1194751292039/artikkeli/facebookin+tyontekijat+saivat+yleissalasanan+jolla+paasi+kaikkien+kayttajien+tileille.html
Monella on huoli siitä, kuinka yksityistä on lopulta yhteisöpalvelu Facebookiin ladattu tieto.
Nyt on paljastunut, että Facebook on jopa jakanut yleissalasanoja työntekijöilleen. Asiasta kertoo Katerine Losse, joka oli ensimmäisten Facebookin palkkaamien työntekijöiden joukosta.
Losse sanoo Huffington Postin mukaan, että lähes kaikilla Facebookin työntekijöillä oli pääsy kaikkien käyttäjien - myös sinun - profiileihin.
Yleissalasanoja annettiin kaikille yhtiön palkkaamille ihmisille. Losse itse aloitti työt Facebookissa vuonna 2005. Losse paljastaa asian kirjassaan, joka kertoo elämästä Facebookin sisäpiirissä.
Huffington Postin mukaan salasanojen jakaminen on hyvä esimerkki siitä, kuinka huolettomasti Facebook suhtautui yksityisyyteen yrityksen alkuvaiheessa.
Kirjan mukaan käytäntöä muutettiin myöhemmin siten, että yleissalasanan käyttäjän piti tunnistautua yrityksen työntekijäksi. Ja sen jälkeen yleissalasanan käyttäminen lopetettiin kokonaan. Nykyisin käyttäjien tilejä pääsee muokkaamaan tarvittaessa turvallisemmilla tavoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti