torstai 30. kesäkuuta 2011

Mustajärvi ja Yrttiaho erotettu eduskuntaryhmästä

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/mustajarvi-ja-yrttiaho-erotettu-eduskuntaryhmasta/art-1288398765583.html

Vasemmistoliiton eduskuntaryhmä on erottanut uutta hallitusta vastaan niskuroineet edustajansa Markus Mustajärven ja Jyrki Yrttiahon.
---

Markus Mustajärven (vas) hallituskritiikki eduskunnassa 29.6. - täysistunnon koko puhe
En olisi vielä vaalitaistelun aikana uskonut, että maahan rakennetaan hallitus tältä pohjalta ja tällaisella ohjelmalla, enkä olisi uskonut sitäkään, että itse joudun pitämään tällaisen puheenvuoron, enkä myöskään sitä, että oma puolueeni lähtee hallitukseen, jonka Eurooppa-politiikka, linja yksittäisten euromaiden tukeen ja pysyvän vakausmekanismin luomiseen on päinvastainen kuin puolueen linja vielä vaalitaistelun aikana.

Vasemmistoliiton tiedotteessa 8.4. otettiin kantaa seuraavasti: "Vasemmisto haluaa kaataa eurooppalaisen pankkituen.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki pitää eurooppalaista vakausmekanismia pankkien ehdoilla toimivana rahastusautomaattina. Eurooppalaiset suurpankit ovat jo nyt tehneet satoja miljardeja kriisimailta perityillä ylisuurilla koroilla, eikä näitä rahoja haluta kaataa veronmaksajien niskaan.
Kiviniemen ja Kataisen ylimielisyys on pöyristyttävää, kun he jo ennen vaaleja ilmoittavat, että hallitukseen pääsee vain hyväksymällä vakausjärjestelmäksi kutsutun pankkituen. Demokratiaan kuuluu, että kansa voi vaaleissa valita toisin."

Ja edelleen: "Pankit pitää laittaa vastuuseen. Pankeille on luotu rahapumppu, jolla ne saavat yhä suurempia tuottoja vailla riskiä.
Ihmeiden ihme! Suoraselkäinen kansanedustaja (US-blogi)
Mustajärvi ja Yrttiaho - ette ole yksin (US-blogi)
Annan Mustajärvelle ja Yrttiaholle täyden tukeni (Facebook sivu)

---

Eduskuntaryhmästä erotettu Yrttiaho (vas): Työ vaalilupausten puolesta jatkuu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti